Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE – Copilul scos din puţ a fost detubat

UPDATE – Copilul scos din puţ a fost detubat

scris de D.P.
13 afisari

UPDATE – Copilul de un an şi opt luni scos din puţ a fost detubat şi respiră fără ajutorul aparatelor, dar este încă ţinut sub o uşoară sedare, a declarat, joi seară, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Capitală, Raluca Alexandru, spunând că medicii speră că starea acestuia se va îmbunătăţi.

Medicul mai spunea că în următoarele zile va veni şi un neurolog să îl vadă pe copil, dar pentru o evaluare neorologică corectă acesta trebuie să fie treaz, să respire fără ajutorul aparatelor.

Managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Dan Enescu, a declarat, joi, pentru News.ro, că băieţelul este un caz extrem de grav, fără precedent, cu risc de infecţie pulmonară, care ar putea cauza decesul, cu afectarea gravă a pielii din cauza frigului şi a umezelii, pentru că a stat mai bine de 10 ore cu jumătate de corp în apă.

„Este un caz foarte delicat. Numai Dumnezeu ştie cum a stat el acolo. Vă daţi seama, aproape 11 ore într-un puţ îngust, în frig, cu jumătate din corp în apă, înghiţind apă despre care nu ştim nimic, mă refer la calitatea acesteia. Mi-aş dori şi eu, din toată inima, să spun copil salvat, aşa cum am spus de zeci de mii de ori în cazul copiilor cu arsuri grave, cărora nimeni nu le mai dădea nicio şansă, poate nici chiar ştiinţa. Noi, doctorii, facem tot ceea ce este necesar într-un caz fără precedent”, a spus profesorul Dan Enescu.

Medicul a adăugat că, de multe ori, organismul copiilor a reacţionat peste aşteptări în situaţii grave precum arsurile, dar la copilul scos din puţ, peste suferinţa pulmonară gravă, cu risc de infecţie masivă, care ar putea cauza decesul, pielea sensibilă a micuţului a fost afectată grav de frig şi umezeală.

Copilul a căzut, marţi, în puţul din curtea casei din localitatea Balta Sărată, judeţul Teleorman şi a rămas blocat la aproximativ 16 metri adâncime, fiind scos după zece ore de către echipele de intervenţie. După ce i-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, unde este internat în secţia de Terapie Intensivă.

viewscnt

„Copilul a putut fi detubat şi acum respiră spontan, dar este ţinut încă sub o uşoară sedare. Pare că este prezent, urmăreşte cu privirea şi să sperăm că starea lui se va îmbunătăţii”, a declarat, joi seară, Raluca Alexandru.

Băieţelul este spitalizat în secţia de terapie intensivă a Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Capitală, unde a fost ţinut pe aparate pentru ca plămânul în care sunt germeni să îşi revină sub tratament cu antibiotic. Purtătorul de cuvânt al spitalului afirma că despre o eventuală ameliorare se va putea vorbi după o săptămână de tratament.

Copilul de un an şi opt luni scos din puţ este ţinut pe aparate pentru ca plământul în care sunt germeni să îşi revină sub tratament antibiotic, despre o eventuală ameliorare putându-se vorbi după o săptămână de tratament. Un neurolog va veni să îl vadă pe copil, dar pentru o evaluare corectă trebuie să fie treaz, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Capitală, medicul Raluca Alexandru.

Copilul este ţinut pe aparate, este analgo-sedat special pentru ca acel plămân să poată să îşi revină sub tratamentul antibiotic. Riscurile sunt în continuare de infecţie pulmonară. Vom vedea ce efect vor avea antibioticele, este nevoie de timp ca să ai un efect, nu se oţine de pe o zi pe alta, trebuie să treacă mai multe zile. Şi la o banală răceală luăm tratament minimum şapte zile”, a spus Raluca Alexandru.

Ea a precizat că acum copilul este într-o perioadă critică, iar o eventuală ameliorare s-ar putea vedea după o săptămână de tratament.

„Încă există risc de infecţie pulmonară, de la acel aspirat, pentru că el a înghiţit ceva, bănuim că din apa murdară din fântână, care are tot felul de microbi. Acei germeno care rămân în plămân nu îi putem distruge decât sub tratament antibiotic”,a adăugat Raluca Alexandru.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu” a mai spus că în următoarele zile va veni şi un neurolog să îl vadă pe copil, dar pentru o evaluare neorologică corectă, acesta trebuie să fie treaz, să respire fără ajutorul aparatelor.

Medicul a mai spus că după stopul cardio-respirator, copilul a fost foarte repede resuscitat. „Nu cred că acesta a avut un efect foarte dezastruos asupra lui”.

„Dacă avea doar hipotermie, se poate corecta mai uşor şi putea să îşi revină mai repede, însă acest aspirat a complicat lucrurile”, a adăugat Raluca Alexandru.

Întrebată dacă la Spitalul „Grigore Alexandrescu” au mai fost cazuri similare, Raluca Alexandru a spus că acestea nu sunt frecvente. „Nu am avut în ultimul timp astfel de cazuri de copii căzuţi în puţ, cu aşa complicaţii”, a precizat medicul.

Raluca Alexandru a mai spus că părinţii copilului au fost miercuri toată ziua la spital.

Copilul a căzut, marţi, în puţul din curtea casei din localitatea Balta Sărată, judeţul Teleorman şi a rămas blocat la aproximativ 16 metri adâncime, fiind scos după zece ore, de către echipele de intervenţie. După ce i-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, unde este internat în secţia de Terapie Intensivă.

viewscnt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult