Acasa Actualitate-InternaSocial Cornel Fugaru a murit fără să sufere şi fără să aibă dureri

Cornel Fugaru a murit fără să sufere şi fără să aibă dureri

scris de M.I.
20 afisari

Mirela Fugaru a declarat, joi, că soţul ei, Cornel Fugaru, a început să se simtă obosit în urmă cu două luni, iar diagnosticul a fost unul „dramatic”, compozitorul stingându-se fără să sufere şi fără să aibă dureri. Mirela Fugaru a stat alături de sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Cornel Fugaru, care a fost depus joi, începând cu ora 16.00 şi până după ora 18.00, la Muzeul „George Enescu” din Capitală – sediul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Însoţită de Vlad – fiul ei şi al lui Cornel Fugaru -, Mirela Fugaru a spus, cu lacrimi în ochi, că, în cazul soţului ei, nu a fost vorba de o lungă suferinţă.

Cornel Fugaru va fi înmormântat vineri, la cimitirul Bellu din Bucureşti

În urmă cu două luni, acesta a început să se simtă obosit, fără a avea însă dureri sau alte probleme”, a spus Mirela Fugaru, precizând că „diagnosticul la sfârşitul unei luni de investigaţii a fost dramatic”. „Se pare că boala a revenit în multe părţi ale corpului lui (în urmă cu 10 ani a fost diagnosticat cu cancer, n.r.)”, a mai spus Mirela Fugaru, potrivit Mediafax. Ea a precizat că a încercat să-i ascundă adevărul soţului ei, cu privire la boala lui: „Până s-a stins, nu a ştiut exact cât de rău este şi cât de definitivă era pusă ştampila pe viaţa lui„.
Cred că şi pe voi vă va linişti, cum m-a liniştit şi pe mine într-un fel, că nu a suferit, n-a avut niciun fel de dureri, nu s-a chinuit (…) Vreau să ştiţi că a fost liniştit (…) Bebe rămâne în sufletul tuturor celor care l-au iubit„, li s-a adresat Mirela Fugaru celor care au venit să-şi ia rămas bun de la Cornel Fugaru, joi, la Muzeul „George Enescu”.
Joi, după ora 18.00, trupul neînsufleţit al lui Cornel Fugaru a fost mutat la capela cimitirului Bellu.
Printre cei care i-au adus un ultim omagiu lui Cornel Fugaru, joi, la Muzeul „George Enescu” din Capitală, s-au numărat Marius Ţeicu, Margareta Pâslaru, Aurelian Temişan şi soţia lui, Monica Davidescu, Gabriel Cotabiţă, Ionel Tudor, Zsolt Kerestely şi Andrei Kerestely.
De asemenea, alături de membrii familiei – soţia sa, Mirela, şi fiul său, Vlad -, au fost prezenţi fostul preşedinte Ion Iliescu, dar şi câţiva tineri cărora Cornel Fugaru le-a fost profesor, precum şi Maria Ţoghină şi Dragoş Şeuleanu, foşti şefi ai Radioului Public, dar şi Irina Cajal, secretar de stat în Ministerul Culturii, Liviu Tudor Samuilă şi Oana Georgescu, care a scris o carte despre cunoscutul compozitor.
Cei care i-au adus un ultim omagiu lui Cornel Fugaru au depus flori în jurul sicriului cu trupul neînsufleţit al compozitorului. De asemenea, persoanele care au mers să se reculeagă lângă sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Cornel Fugaru au putut asculta piese compuse de acesta de-a lungul vieţii sale.
Cornel Fugaru va fi înmormântat vineri, la cimitirul Bellu din Bucureşti, în cadrul unei ceremonii care va debuta la ora 11.00. Compozitorul Cornel Fugaru a murit miercuri, la ora 13.50, la Spitalul Clinic de Urgenţă Elias din Bucureşti, unde era internat „în urma unei boli incurabile cu evoluţie nefastă şi extrem de rapidă”, potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare.

2 comentarii

blanca 14-07-2011 - 21:27

A murit fara dureri pentru ca a fost placut lui Dumnezeu.A fost nu numai un mare artist,ci si un mare om.A fost onest,a iubit simplitatea si a avut mult bun simt.Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si sa-l primeasca in randurile dreptilor!

Cornel C. Costea 14-07-2011 - 23:54

In Memoriam CORNEL FUGARU

Chiar ieri îţi ascultam cerescul glas
Şi nu ştiam că, astăzi, te vei duce,
Te-mbrăţişez şi-ţi spun un „Bun rămas!”
De-acum eşti liber, nu mai porţi o cruce!

Îmi va fi dor de tine, Bebe drag,
De-al tău pian ce mă vrăjea pe loc,
Să treci în bucurie-al vieţii prag,
Azi, iată, s-a-mplinit al tău soroc.

Ne vom vedea, cândva, în altă lume,
Vom plânge şi vom râde amândoi,
Dar, pân-atunci, se vor aşterne brume
Pe ţărmul mării, viscolind în noi …

La cumpăna amiezii ai pornit
Pe drumul de lumină-n Infinit …

Cluj-Napoca, 13 iulie 2011

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult