Acasa Actualitate-InternaSocial Corpul de control al ministrului Transporturilor, verificări la TAROM

Corpul de control al ministrului Transporturilor, verificări la TAROM

scris de C.F.V.
11 afisari

Corpul de control al ministrului Transporturilor a fost trimis la Tarom pentru a analiza de ce aeronavele companiei înregistrează întârzieri chiar şi de 2-3 ore, a declarat, marţi, în plenul Senatului, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, care a vorbit şi despre restructurarea companiei.

Dan Costescu

Dan Costescu

„În acest moment Corpul de control al ministrului Transporturilor este la Tarom pentru a analiza, în afară de aspectele tehnice, şi aspectele care, în ultimele zile au generat întârzieri chiar şi de 2-3 ore”, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

El a mai spus că a cerut conducerii companiei un plan de măsuri pe termen scurt pentru remedierea situaţiei.

Flota Tarom este învechită. Avem 23 de aeronave care sunt eterogene. Sunt trei mărci diferite de aeronave, fiecare având câte 2-3 tipuri de aeronave. Aceasta creează dificultăţi foarte mari la întreţinere, la operare, practic nefiind zi în care această companie să nu înreghistreze întârzieri”, a precizat Costescu.

De asemenea, ministrul Transporturilor a adăugat că a fost demarată o procedură de achiziţie de consultanţă pentru restructurare.

„Această restructurare s-a mai făcut în trecut şi ea a avut pentru primii ani în care compania s-a ţinut de acest plan, a avut rezultate foarte bune. Deci acţionăm pe două planuri. Cel pe termen mediu şi lung e restructurarea cu consultant specialist. Până la jumătatea anului această strategie propusă de consultant o să fie aprobată de acţionar, urmând ca în partea a doua a anului aceasta să intre în implementare. Este vorba de regândirea modelului de business al Taromului. (…) Numai depă această redefinire se va trece la regândirea, dimensionarea flotei”, a menţionat ministrul Transporturilor.

Într-un interviu acordat Mediafax, în decembrie, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, spunea că va face controale periodice pe şantierele autostrăzilor, pentru a verifica fiecare etapă de construcţie, şi se declara „spaima şantierelor”. El a vorbit şi despre problemele de la CFR Marfă, TAROM şi CNADNR, anunţând că a trimis Corpul de Control la compania naţională de transport aerian TAROM, pentru a verifica motivele pentru care avioane ale operatorului au fost imobilizate la sol.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult