Acasa Actualitate-InternaSocial Corpul Păcii România îşi încheie activitatea în 2013

Corpul Păcii România îşi încheie activitatea în 2013

scris de M.A.
2 afisari

În iulie 2013, la finalizarea perioadei de activitate a ultimului grup de voluntari americani, Corpul Păcii îşi va înceta activitatea în România.

Peace Corps

Anunţul vine în contextul aniversării a 50 de ani de activitate a Corpului Păcii la nivel global şi a 20 de ani de activitate în România. În cei 20 de ani de activitate în România, Corpul Păcii a creat peste 1.000 de parteneriate de succes între voluntarii americani şi diverse organizaţii din România.

„Pe măsură ce România îşi continuă calea spre un viitor mai bun, Corpul Păcii recunoaşte succesul şi perseverenţa acestor eforturi şi suntem onoraţi că am avut privilegiul de a contribui la dezvoltarea acestei ţări”, a declarat Aaron Williams, Directorul Corpului Păcii. Secretarul de Stat pentru Afaceri Globale din MAE, Doru Costea, le-a mulţumit, în cadrul unei întâlniri care a avut loc miercuri, ambasadorului Mark Gitenstein, directorului de ţară, echipei Corpului Păcii şi celor peste 1.000 de voluntari care s-au implicat de-a lungul timpului în proiecte umanitare pe teritoriul ţării noastre, felicitându-i pentru curajul, seriozitatea şi dăruirea de care au dat dovadă în perioada misiunii lor în România.

Corpul Păcii a luat fiinţă la iniţiativa Preşedintelui John F. Kennedy la 1 martie 1961 pentru a promova pacea mondială şi prietenia între popoare. Până acum, peste 200.000 de americani au lucrat pentru Corpul Păcii în scopul promovării înţelegerii interculturale dintre americani şi cetăţenii altor 139 de ţări. Astăzi, aproape 9.000 de voluntari lucrează în comunităţile locale din 77 de ţări gazdă din întreaga lume.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult