Acasa Actualitate-InternaSocial Cotroceni: Niciun român nu a murit la Hula

Cotroceni: Niciun român nu a murit la Hula

scris de A.B.
4 afisari

Informaţia lansată de comunitatea siriană din Timişoara potrivit căreia două românce ar fi murit în timpul atacurilor care au avut loc în Hula pe data de 25 mai este falsă, cele două femei fiind în viaţă.

masacru

foto: bzi.ro

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Bogdan Oprea, dezminte afirmaţia potrivit căreia în masacrul de la Hula ar fi murit vreun român. „Sunt în măsură să afirm că informaţia lansată de comunitatea siriană din Timişoara potrivit căreia două românce ar fi murit în timpul atacurilor care au avut loc în Hula pe 25 mai a.c. este falsă, iar cele două femei se află în viaţă”, a spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu. De asemenea, el a arătat că Administraţia Prezidenţială face apel la organizaţiile siriene din România să nu lanseze informaţii false cu scopul de a-şi exprima convingeri politice. Totodată, Oprea a menţionat că Ambasada României din Republica Arabă Siriană este în măsură să acorde asistenţă celor aproximativ 14.000 de cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Siriei.

Preşedintele comunităţii siriene din Timişoara, Ziad Mashalmeh, a declarat, vineri, că două tinere din municipiu, care erau plecate de mai mult timp în Siria, la tatăl lor, au fost ucise în masacrul din Hula. Potrivit dr. Ziad Mashalmeh, cele două tinere, în vârstă de 18 şi 23 de ani, erau surori din Timişoara şi se aflau la Hula, în Siria, unde se mutaseră de mai multă vreme la tatăl lor. „Săptămâna viitoare, va fi zi de doliu la Timişoara în memoria celor două fete şi a celorlalte victime ale masacrului. Cele două tinere, Ahma şi Misrin, aveau 18 şi 23 de ani, iar tatăl lor, Abdul al Hakim, a studiat Medicina în Timişoara. Acesta s-a căsătorit cu o timişoreancă pe nume Georgeta, mama fetelor, dar s-a întors în Siria. Fetele au plecat şi ele de mai multă vreme în Siria, la tatăl lor. Nu ştim unde locuieşte acum mama fetelor ucise la Hula. Facem apel pe această cale să ne caute ca să o ajutăm în aceste momente grele”, a declarat pentru Mediafax dr. Ziad Mashalmeh.

Ulterior, vineri, MAE preciza că informaţia legată de tinerele românce ucise în Siria nu a putut fi confirmată până la acel moment, autorităţile siriene arătând că întâmpină dificultăţi mari din cauza accesului anevoios în localitatea Hula. „Ambasada României la Damasc a contactat Ministerul Afacerilor Externe şi al Repatriaţilor, care desfăşoară verificări în vederea clarificării acestei informaţii. Până în prezent nu a putut fi confirmată, autorităţile siriene arătând că întâmpină dificultăţi mari din cauza accesului anevoios în localitatea Hula. De asemenea, un oficial al MAE sirian a exprimat determinarea de a clarifica cât mai repede situaţia la care se face referire. Ambasada României în Siria monitorizează atent situaţia şi se află în contact strâns cu autorităţile siriene”, a spus purtătorul de cuvânt al MAE român, Ovidiu Dranga.

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, declara că a propus Guvernului şi Preşedinţiei expulzarea ambasadorului Siriei la Bucureşti, dar şi rechemarea ambasadorului român la Damasc, ca formă de protest faţă de masacrul comis săptămâna trecută în oraşul sirian Hula. Premierul Victor Ponta declara că propunerea Ministerului de Externe privind expulzarea ambasadorului Siriei la Bucureşti şi rechemarea ambasadorului român de la Damasc este corectă, dar autorităţile române trebuie să păstreze personal consular suficient care să-i ajute pe românii aflaţi în Siria.

 

4 comentarii

vodka 02-06-2012 - 23:59

parca vad ca useleii se aranjeaza ca sa-l faca pe Basescu cazut in eroare.
pai ce?
n-au mai incercat ei, cand cu ziaristii aia?
astia e in stare, nu e gluma!

vodka 03-06-2012 - 00:04

PONTA LA GAINI, caci mai intai a fost oul lui Nastase, sa lasati fetele in pace, daca nu sunt moarte, sa ramana asa…

tomi 03-06-2012 - 00:29

Iata ca ajungem sa sprijinim moral pe cei din guvernul legal al Siriei, si noi care cunoastem mai bine ca oricine ce sta in spatele asa ziselor masacre si al luptatorilor antiguvernamentali elemente teroriste el quaida fara nici o exceptie ce au ca scop islamizarea totala a lumii arabe, stim bine ce va urma dupa caderea tuturor guvernelor moderne ale statelor arabe,scenariile deja se vad in Libia, in Tunisia, in Egipt teroristi al islamului extremist ce au stat in spatele maselor bovine ce se lasau asmutite si prostite de jegurile el quaida au sa manince mult ca-cat in viitor pina ce nu vor reveni guvernele pro-vestice deschise vietii democratice si moderne.
Iata dovada mirsava a dezinformarii opiniei publice mondiale de catre fanatici ca acel bou de islamist jeg al terorimului arab,Preşedintele comunităţii siriene din Timişoara, Ziad Mashalmeh care in scopul atacarii de catre NATO al guvernului legal sirian face munca murdara ce o aplica astazi toti cei implicati in acea nenorocita primavara araba cea mai mirsava si mai periculoasa miscare in lumea araba de la aparitia terorismului incoace. Cifrele mincinoase declarate de insurgenti sint umlate la nesfirsit ,daca sint doi morti ei declara 20 daca nu sint morti ii creaza ei nu este voie sa va si imaginati ca ostasi ai armatei nationale siriene vin si masacreaza copii cu cutite, asta este o aberatie montruasa de care doar islamul este capabil si in mod sigur ca majoritatea crimelor sint facute de acei asa zisi revolutionari, elemente teroriste el quaida venite din Libia si Iran sa-l doboare pe ASSAD, care ca medic si om cu studii in Londra nu mai corespunde pricipiilor islamului fanatic. Imaginile filmate de revolutionarii islamisti sint trucaje si inscenari in proportie de 90 %, zecile de corpuri ingropate sint cirpe si saci goi,ca sa-si atinga scopul sint in stare sa faca orice fel de inscenari mirsave asa cum faceau si in Israel cu inmormintari false filmate pe viu, iar cind apareau jipurile armatei fugeau toti, aruncau targa cu „mortul” care se scula frumos in picioare si fugea mai repede ca ceilati vii. Cine-i crede este partas la crime internationale si sper ca dupa terminarea circului sa vina comisii ale ONU sa deschida acele gropi comune sa vada ce zace in acele gropi commune, in sacii cu presupusele victime facute de armata siriana. Sper ca va sosi clipa ca opinia mondiala sa puna la colt propaganda islamica ce se foloseste de naivitatea de credibilitatea vesticilor in asi atinge scopurile, trebuie pina nu va fi tirziu sa se vada citi sint acei 15000 de morti declarati de islamisti poate 150, poate 500, poate mai mult de 15000 insa cineva extern va trebui sa verifice nu sa-i creada pe acei teroristi islamici. Bosnia este primul stat Islamic creat pe inscenarea din aceacea piata cu 100 de cadavre in care grupele musulmane au tras acel obuz si nu armata sirba,fapt ce a dus la interventia NATO impotriva sirbilor,iar miseii au cistigat meciul.Blestemati fie cei ce au lovit in poporul frate sirb (am un bunic sirb) si stiu ce oameni curajosi si cinstiti sint,iar prietenia romano sirba este puternica si bilaterala.
Deci prieteni nu cadeti in plasa islamicilor mininosi si ticalosi ca acel Preşedinte al comunităţii siriene din Timişoara, Ziad Mashalmeh jeg al ismamului ce ar trebui expulzat de urgenta din ROMANIA. Este un instigator islamist si se foloseste de teritoriul statului roman spre a face declaratii mincinoase in favoarea el quaida si probabil este un terrorist cu mult singe pe miini.
tomi

mircea 03-06-2012 - 10:53

care este imaginea si identitatea romaniei dupa domnia basescu-vanghele.NU vanghelie la primarie,vanghelie la pielarie,basescu la….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult