Acasa Actualitate-InternaSocial Cozi imense la Vama Giurgiu. Rute alternative

Cozi imense la Vama Giurgiu. Rute alternative

scris de D.P.
23 afisari

Dacă plănuiţi să plecaţi în vacanţă în Bulgaria ori să ajungeţi mai departe, în Turcia sau Grecia, ar fi bine să ocoliţi vama Giurgiu-Ruse. Autorităţile bulgare au introdus controale suplimentare la toate punctele de trecere a frontierelor, din motive de securitate, anunţă Ministerul român de Externe.

Aglomeratie vama giurgiuCei care plecau în vacanţă în Bulgaria, Turcia şi Grecia au stat duminică la cozi chiar şi trei ore în vama Giurgiu-Ruse, unde traficul era deja îngreunat de lucrările care se fac pe jumătatea română a podului peste Dunăre.
Sute de şoferi care au vrut să iasă din ţară au stat în vama Giurgiu-Ruse la cozi de peste un kilometru. Poliţia bulgară de frontieră controlează toate actele celor care intră în Bulgaria. Şi de parcă nu era de ajuns, nervii oamenilor au fost puşi la încercare şi de lucrările de reabilitare de pe Podul Prieteniei, care leagă cele două ţări.

La Bucureşti, Ministerul de Externe anunţă că autorităţile bulgare au introdus controale suplimentare la toate punctele de trecere a frontierelor. Decizia ar fi fost luată din motive de securitate. Pe partea română s-au format cozi de peste un kilometru.

În tot acest timp, presa de la Sofia a susţinut că autorităţile caută un tânăr suspect de legături cu gruparea teroristă Statul Islamic. Acesta ar fi avut acte româneşti. Ministerul bulgar de Interne a negat această informaţie.

Cert este că cei care au trecut în Bulgaria pe la Giurgiu au aşteptat în maşini ore bune, sufocaţi de căldură, pentru a putea trece Dunărea.

„Dacă știam, nu mai plecam, că noi suntem din Giurgiu, nu mai plecam, să stau acuma toata ziua pe drumuri”, spune un șofer.

„Foarte mult (am stat), trei ore. Am fost aici la 7.14 și am trecut la 9.18”, spune un altul.

„În mod normal, treceam în 30 de minute, 20 de minute, nu mai mult”, explică un alt șofer.

Vameşii bulgari scanează toate documentele maşinilor, dar şi ale persoanelor care se află în autoturisme. Potrivit Ministerul român al Afacerilor Externe, decizia a fost luată din motive de securitate şi a fost instituită pe toate frontierele externe ale Bulgariei.

Cei care nu vor să piardă timpul la vama Giurgiu-Ruse pot să sune la centrul Infotrafic să afle cum se circulă sau să se uite pe site-ul Companiei de Autostrăzi.

Autorităţile recomandă şoferilor rute alternative pentru a ajunge în Bulgaria. Trei sunt cu bacul, iar alte trei prin Calafat, Negru Vodă şi Vama Veche.

Rute alternative

Bacul: Bechet, Zimnicea, Călăraşi

Rutiere: Negru Vodă, Vama Veche, Calafat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult