Acasa Actualitate-InternaSocial Creste numarul mortilor din Club Colectiv. Starea ranitilor

Creste numarul mortilor din Club Colectiv. Starea ranitilor

scris de D.P.
63 afisari

Unul dintre răniții din club Colectiv care se afla în stare critică la Spitalul „Sf. Pantelimon” a decedat marți dimineață, a confirmat, pentru Agerpres, managerul unității medicale, Gheorghe Popescu.

starea ranitilor colectivBilanțul victimelor tragediei din clubul Colectiv ajunge astfel la 32 de victime.

A murit o fată de 28 de ani în această dimineață, la ora 5,00. Ea prezenta arsuri pe 50% din suprafața corpului și pe căile respiratorii, care erau arse total. Ea era unul dintre cei trei pacienții în stare critică”, a precizat managerul.

Opt pacienți din cei 10 aflați în Secția de terapie intensivă a Spitalului Elias în urma incendiului de la clubul Colectiv au fost detubați, a declarat marți,  managerul unității medicale, Doina Dimulescu.

Potrivit acesteia, prognosticul în cazul celor opt răniți detubați rămâne încă imprevizibil.

„Din cei 10 au mai rămas doi bolnavi intubați. Opt pacienți au fost detubați, prognosticul este imprevizibil încă, suntem prea aproape, chiar dacă au fost detubați. Cei opt (…) respiră mai bine, situația lor este cât de cât echilibrată, dar nu avem încă certitudinea că vor rămâne așa. Evoluții proaste pot să apară și mai târziu. În stare critică și gravă sunt cei doi răniți intubați. Sunt în continuare în terapie intensivă 10 pacienți”, a afirmat Dimulescu.

Ea a spus că, pe lângă cei 10 pacienți aflați în Secția de terapie intensivă, alți patru sunt internați pe secția de chirurgie, în total la Spitalul Elias aflându-se 14 răniți.

În Secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” se află doi pacienți răniți în incendiul de la clubul Colectiv care sunt în stare critică, intubați, și trei în stare gravă.

„Sunt stabili deocamdată. Avem șapte răniți în total. Doi sunt intubați mecanic pe Terapie Intensivă. Tot pe această secție mai sunt încă trei. Cei trei sunt în stare gravă, dar stabilă, nu mai sunt intubați. Pe secție se află o arsură și o intoxicație care probabil că va fi externată”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, medicul Raluca Alexandru.

Ea a spus că cel de-al șaptelea pacient, în vârstă de 15 ani, a fost adus luni la Spitalul „Grigore Alexandrescu” de la Spitalul „Sf. Ioan”.

„Este vorba de un băiat de 15 ani, a venit și el intubat, ventilat mecanic, problema lui este pulmonară în mare măsură”, a menționat Raluca Alexandru.

Nouă răniți de la Spitalul de Arși se află în continuare în stare critică, șase dintre aceștia fiind operați luni, ei trecând cu bine peste intervențiile chirurgicale, a declarat purtătorul de cuvânt al unității medicale Adrian Stănculea.

„Astăzi au fost efectuate 13 operații pentru pacienți. Dintre acestea șase la pacienții din terapie intensivă și 7 operații la cei cu stare bună, care aveau arsuri pe suprafețe mici, dar care erau profunde și trebuiau operate. Toți au trecut cu bine de operații, inclusiv cei din terapie intensivă. Cei aflați în stare critică sunt 9. Starea acestora este stabilă, dacă se poate numi așa stabil starea gravă, nu s-au deteriorat mai mult în ceea ce privește suportul vaso-presor, suferințele pulmonare la unii sunt mai severe, la alții mai puțin severe. Se mențin în continuare în stare critică cei din terapie intensivă, cei trei pe care i-am denumit ca și bolnavi grav sunt stabili, sperăm cu o evoluție favorabilă, nu a apărut niciun fel de complicație, iar ceilalți sunt bine și sperăm ca lucrurile să meargă bine și fără probleme. (…) Nu s-a deteriorat starea lor de sănătate semnificativ, nici nu s-a îmbunătățit semnificativ”, a afirmat medicul.

El a menționat că unii dintre pacienții internați în unitatea medicală au început să se desumfle încet — încet la cap, iar în două — trei zile, pentru cei a căror stare evoluează favorabil, putându-se lua în considerare și „sevrarea de ventilație mecanică”. „Până atunci mai avem o grămadă și sunt o grămadă de criterii și parametri de îndeplinit. Vom vedea”, a adăugat medicul.

Potrivit acestuia, intervențiile chirurgicale au constat în excizie-grefare. „S-a înlocuit cu piele de la ei. Este pielea care prinde cel mai bine, este pielea care dacă se integrează va rămâne acolo”, a mai spus Stănculea.

Medicul a precizat că, în cursul zilei de luni, pacienții au fost operați în principal la mâini. „O arsură la mână trebuie operată foarte repede pentru că altfel riscă să rămână fără flexie, cu sechele”, a explicat el.

Purtătorul de cuvânt al spitalului a anunțat că, marți, va fi operat încă un „lot” de răniți, cel mai probabil dintre cei aflați în Secția de Terapie Intensivă, însă decizia se va lua în urma unei evaluări.

„Mâine mai urmează un lot de pacienți care vor suporta intervenții chirurgicale. Vor fi evaluați de dimineață. Vor fi și mâine operații. Probabil pacienții din terapie intensivă”, a explicat medicul.

În ceea ce privește trupul neînsuflețit al bărbatului care a decedat luni la Spitalul de Arși, Stănculea a precizat că acesta va fi dus la Institutul Național de Medicină Legală. „Au fost persoane la identificare, s-au uitat, au zis că nu îl cunosc. Rămâne neidentificat în continuare. Este cel care era cu carbonizări”, a arătat Adrian Stănculea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS