Acasa Actualitate-InternaSocial Creşterea temperaturii şi a precipitaţiilor anunţă epidemii de holeră

Creşterea temperaturii şi a precipitaţiilor anunţă epidemii de holeră

scris de L.M.
9 afisari

O creştere a cantităţii de precipitaţii şi a temperaturii ar putea anunţa epidemii de holeră cu câteva luni înainte ca acestea să izbucnească, arată un studiu publicat marţi.

epidemie_holeraDupă ce au analizat epidemii de holeră şi date legate de mediul înconjurător în arhipelagul Zanzibar, Tanzania, unde infecţia este endemică, cercetătorii de la International Vaccine Institute (IVI) din Seul, Coreea de Sud, au descoperit că o creştere cu numai un grad a temperaturii medii minimale lunare era un semnal că numărul cazurilor de holeră urma să se dubleze probabil în următoarele patru luni.

O creştere cu 200 milimetri a precipitaţiilor lunare semnalează o creştere, ceva mai puţin ridicată dar însemnată, a numărului de cazuri de holeră în următoarele opt săptămâni.

Creşterea cantităţii precipitaţiilor sau a temperaturilor „este deseori un precursor al epidemiilor de holeră în zone vulnerabile”, subliniază Rita Reyburn, cercetător la IVI şi principal autor al studiului, citat de Agerpres.

De altfel, frecvenţa epidemiilor de holeră creşte în timp ce climatologii prevăd o climă mai caldă şi cu mai multe ploi în deceniile următoare într-un mare număr de regiuni în care holera este endemică.

2 comentarii

tanase marian 01-06-2011 - 12:34

excelentele voastre, eu sunt un cercetator foarte atant al fenomenului 2012, asadar sa nu perturbam an sinea noastra acest fenomen rar, antalnit odata la 26.000 de ani eu am carti de astrologie scrise de membrii ai academiei franceze,,nemuritorii franteii,, care discuta cu multi ani anainte acest fenomen,,.nihil sine deo,,………………….

tanase marian 01-06-2011 - 12:37

sa ancercam sa fim mai buni mai buni crestini sa l rugam pe marele creator sa fim ajutati si sa anobilam aceasta lume cu fraze frumoase,,…. nihil sine deo,,…………….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult