Acasa Actualitate-InternaSocial Creşte îngrijorator numărul preşcolarilor obezi

Creşte îngrijorator numărul preşcolarilor obezi

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Procentul de copii preşcolari obezi a crescut cu 60 la sută în ultimii 20 de ani, relevă un studiu realizat de specialişti ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Rezultatele studiului au fost publicate în American Journal of Clinical Nutrition, informează Lenta.ru, citata de Agerpres.


Analizând datele a 450 de sondaje de opinie publică desfăşurate în 144 de ţări ale lumii, specialiştii OMS au stabilit că în 1990 de obezitate sufereau 4,2 la sută dintre copii cu vârste mai mici de 5 ani, în timp ce în 2010 numărul acestor copii a crescut până la 6,7 procente. Potrivit oamenilor de ştiinţă, dacă respectiva tendinţă se va menţine, în jurul anului 2020 procentul de copii preşcolari obezi va ajunge la 9,1.
Experţii OMS precizează că numărul de preşcolari supraponderali este de 43 de milioane, iar 81 la sută dintre aceştia sunt copii din ţări dezvoltate. Astfel, în ţările dezvoltate de obezitate suferă 11,7 la sută dintre copii, în timp ce în ţările în curs de dezvoltare – 6,1 la sută.
Potrivit studiului, cel mai mare număr de preşcolari supraponderali se înregistrează în ţările Africii de Nord. De exemplu, în Egipt de obezitate suferă 20,5 la sută dintre preşcolari, iar în Libia – 22,4 la sută. Cel mai mic număr de copii obezi se înregistrează în sudul Asiei Centrale.
Autorii studiului atenţionează că în grupul de risc în ceea ce priveşte obezitatea se află cel puţin 92 de milioane de copii cu vârste până în 5 ani. În acest sens, autorii consideră necesară o profilaxie de la vârstă fragedă a obezităţii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult