Acasa Actualitate-InternaSocial Cristian Vasilcoiu: Salariul minim o să îl mărim după negocieri cu sindicatele şi patronatele

Cristian Vasilcoiu: Salariul minim o să îl mărim după negocieri cu sindicatele şi patronatele

scris de Misu Andrei
106 Afisari

Salariul minim va fi mărit din nou, după negocieri cu sindicatele şi patronatele, iar România susţine instituirea salariului minim la nivel european, afirmă Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Aceste precizări vin în contextul protestului organizat de comunitatea Declic, începând cu ora 10:00, la Ministerul Muncii, unde mai mulţi toboşari bat toba sub geamul ministrului Marius Budăi, cu mesajul „Creşteţi salariul minim la un nivel decent, nu cu praful de pe tobă!”.

„I-a apucat pe USR-işti şi falangele lor ONG-iste grija de salariul minim. Cât au fost la guvernare l-au mărit puţin spre deloc! Ba chiar au transmis instituţiilor europene că se opun introducerii salariului minim la nivel european! Cât a guvernat PSD a fost mărit mereu salariul minim, iar de când am revenit la guvernare am transmis autorităţilor UE că susţinem instituirea salariului minim la nivel european!”, a scris Vasilcoiu marţi, pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că „reziştii” au fost invitaţi la întâlniri cu ministrul Muncii acum două săptămâni şi săptămâna trecută, însă aceştia au refuzat.

Vasilcoiu a menţionat că marţi ministrul Muncii, Marius Budăi, nu se află în Bucureşti, iar el are întâlniri pe alte teme la Guvern.

„Salariul minim o să îl mărim, din nou, tot noi, după negocieri cu sindicatele şi patronatele”, a punctat Cristian Vasilcoiu.

Președinția Consiliului UE și negociatori ai Parlamentului European au ajuns marți noapte la un acord politic pentru stabilirea unui cadru european al salariului minim prin care să fie asigurate salarii minime statutare adecvate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult