Acasa Actualitate-InternaSocial Criza apei potabile în municipiul Piatra Neamț

Criza apei potabile în municipiul Piatra Neamț

scris de D.P.
13 afisari

Municipiul Piatra Neamț este încă de miercuri seara fără apă potabilă după o avarie majoră la magistrala principală de aducțiune. După ce au fost avansate mai multe termene privind remedierea defecțiunii, directorul companiei ApaServ, Ionuț Cătălin Dughir, a declarat, vineri, pentru Agerpres, că serviciul de alimentare cu apă va fi reluat cel mai probabil în jurul prânzului.

apa robinet‘Am întâmpinat mai multe probleme la această lucrare iar piesa comandată, o vană, a avut nevoie de mai multe ajustări. În această dimineață (vineri — n.r.) a fost nevoie să comandăm, la societatea privată la care am făcut acea vană, o nouă lucrare și sperăm ca în jurul prânzului să fie finalizat montajul’, a declarat Ionuț Cătălin Dughir.

Datorită avariei de la magistrală, Spitalul Județean, școlile și grădinițele, instituțiile publice și locuitorii municipiului Piatra Neamț nu au apă la robinete încă de miercuri seara. Mai mult, în urmă cu o lună de zile s-a constatat că toate sursele de captare a apei de suprafață din lacurile Bâtca Doamnei, Vaduri și Pângărați, dar și râul Bistrița sunt infestate cu bacteria clostridium perfringens. Din acest motiv, captarea apei se face doar din sursele de adâncime.

Cătălin Dughir, directorul companiei ApaServ Neamț, a precizat joi dimineața că, în puținele zone în care mai curge apă la robinete, presiunea este extrem de scăzută și, în orele următoare, debitul va ajunge la zero odată cu scăderea rezervei de apă.

„Miercuri seara, a apărut o avarie majoră la magistrala de alimentare cu apă a municipiului și am început imediat lucrările. Ploaia, dar și betoanele găsite peste magistrală, au îngreunat intervenția. Am găsit problema și am comandat fabricarea de urgență a unei vane la o societate din Piatra Neamț. Avem promisiunea că, în jurul orei 17,00, va fi gata’, a declarat Ionuț Cătălin Dughir, pentru AGERPRES.

Potrivit celor spuse de directorul ApaServ, după montarea vanei, va mai dura aproximativ două ore pentru reumplerea rețelelor cu apă potabilă. Astfel, cel mai devreme, furnizarea apei potabile către populație va fi posibilă începând cu ora 19,00.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult