Acasa Actualitate-InternaSocial Cseke a cerut deblocarea a 5.000 de posturi, Boc a aprobat 1000

Cseke a cerut deblocarea a 5.000 de posturi, Boc a aprobat 1000

scris de Ziua Veche
0 afisari

Ministrul Sanatatii a solicitat, miercuri, in sedinta Guvernului, deblocarea a 5.000 de posturi necesare sistemului medical, dar premierul a spus ca nu se poate debloca decat un post la sapte eliberate, ceea ce inseamna 1.000, iar eventuale suplimentari vor trebui negociate in toamna cu FMI.

Surse oficiale au declarat agentiei Mediafax ca ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a prezentat o informare in care a aratat ca necesarul de angajari in sistemul medical este de circa 5.000 de cadre medicale.

 

„Premierul a acceptat deblocarea posturilor doar conform principiului o angajare la sapte posturi eliberate si a aratat ca, daca in urma analizelor Ministerului Sanatatii, va fi nevoie de deblocarea altor posturi, va trebui sa se negocieze cu Fondul Monetar International, in toamna, cand reprezentantii institutiei vor reveni la Bucuresti”, au precizat sursele citate.

Potrivit acelorasi surse, in conditiile respectarii angajamentelor asumate cu FMI si a aplicarii principiului o angajare la sapte posturi eliberate, nu vor putea fi deblocate decat 1.000 de posturi in sanatate.

Premierul Emil Boc declarase, marti, ca deocamdata in sistemul medical nu se poate angaja decat o persoana la sapte posturi eliberate, aratand ca in urma cererii ministrului Sanatatii de deblocare a angajarilor in sistem a cerut o reevaluare a tuturor posturilor disponibile ca urmare a restructurarii.

Intrebat daca se opune reluarii angajarilor in sanatate, premierul Boc a spus ca nu se opune niciunei proceduri legale, dar ca pentru a fi deblocate posturi in sistemul medical trebuie analizate mai intai rezultatele restructurarii in acest domeniu.

„In acest moment exista posibilitatea ca unul din sapte sa se angajaze potrivit procedurilor legale si acest lucru se deruleaza. Am cerut sa se faca o reevaluare per sistem si sa se vada, in urma aplicarii prevederii legale a angajarii unul din sapte, cate posturi sunt disponibile, sa se acorde acolo unde sunt probleme de sistem, iar dupa aceea vom discuta, in urma finalizarii procesului de restructurare, etapa 1 septembrie, ce resurse umane putem avea, pentru ca nu poti, pe de o parte, sa faci o restructurare si, pe de alta parte, sa facem angajari in acelasi timp”, a declarat Emil Boc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult