Acasa Actualitate-InternaSocial Cu câți lei ar putea fi majorate salariile din Sănătate

Cu câți lei ar putea fi majorate salariile din Sănătate

scris de C.P.
2 afisari

Majorarea salariilor din sănătate se află pe agenda ședinței de Guvern, de astăzi. Veniturile personalului medical și din sectorul asistenței sociale ar putea crește cu 100 lei.

Cu câți lei ar putea fi majorate salariile din Sănătate.

Cu câți lei ar putea fi majorate salariile din Sănătate.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Nicolae Băncioiu, „astăzi, intră cele două acte normative, adică şi ordonanţa cu majorarea salarială, dar şi o veste bună pentru pacienţi: lista de medicamente compensate este actualizată a doua oară anul acesta, se apropie de partea finală. Astăzi, intră 23 de medicamente noi, inovative, pentru 29 de indicaţii terapeutice”.

Ministrul a precizat că lista va cuprinde astfel medicamentul cel mai important pentru hepatita B, dar şi medicamente pentru boli cardiovasculare, HIV/SIDA sau diabet zaharat.

În urmă cu o săptămână, Federaţia Sanitas a renunţat la protestele anunţate, după ce Guvernul le-a promis atunci sindicaliştilor că, din ianuarie 2015, vor fi majorate cu 100 de lei salariile tuturor angajaţilor din sănătate şi din asistenţă socială, nu doar cele sub plafonul de 1.500 de lei, aşa cum se discutase în iunie, la Ministerul Finanţelor.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat atunci, pentru MEDIAFAX, că, în cadrul discuţiilor pe care sindicaliştii le-au avut cu premierul, s-a stabilit ca salariile pentru angajaţii din sistemul sanitar şi cei din asistenţă socială să fie majorate cu 100 de lei, din 1 ianuarie 2015.

Sepi a precizat că Guvernul s-a angajat şi să finalizeze în 30 de zile negocierile privind contractul colectiv de muncă în domeniul sanitar şi să înceapă discuţii pentru eliminarea problemelor apărute în aplicarea Legii 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Sindicaliştii au mai cerut extinderea numărului de unităţi care să intre în contractul colectiv de muncă din asistenţă socială.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult