Acasa Actualitate-InternaSocial Cum arată luminiţele lui Oprescu (galerie foto)

Cum arată luminiţele lui Oprescu (galerie foto)

scris de Cristi Balici
13 afisari

Luminiţele de sărbători din Bucureşti au fost aprinse miercuri seară în Piaţa Universităţii de un elev olimpic internaţional de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” în prezenţa primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi a ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Luminitele de Craciun din Piata Universitatii

foto:ziuaveche.ro

Vreau în primul rând să mulţumesc că sunteţi aici. În al doilea rând, vreau să-i mulţumesc doamnei profesor Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, pentru faptul că are grijă de copiii noştri. Asta o ştim cu toţii. Sper să fie o surpriză plăcută pentru dvs. Am aici un tânăr de 16 ani care este elev la Şcoala Vianu şi care este supraolimpic, a luat toate premiile posibile. Mulţumesc de asemenea şi părinţilor lui, şcolii şi lui personal, pentru că ne dorim o generaţie care vine din ce în ce mai repede„, a afirmat Oprescu în discursul rostit cu acest prilej.

La rândul său, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, i-a mulţumit primarului că i-a făcut o surpriză extraordinară prin faptul că a fost adus un olimpic, dintr-o familie de olimpici şi de profesori, în acelaşi timp, spunând că este o primă bucurie această constatare şi exprimându-şi, de asemenea, admiraţia pentru felul minunat în care arată oraşul.  „Cosmin Ştefan Gramatovici şi fratele lui sunt olimpici internaţionali iar părinţii lor sunt profesori”, a spus Ecaterina Andronescu.

Întrebat ce semnificaţie are acest eveniment, Sorin Oprescu a răspuns că şi-a dorit să le facă o bucurie oamenilor.
Când pot să fac o bucurie cât de mică, atunci o fac, asta semnifică. Să dea Dumnezeu să trăiască şi ei şi copiii lor în normalitate şi lumină!„, a subliniat primarul general.  El a adăugat că va organiza în continuare evenimente de acest gen, în acelaşi loc.

Primarul general a mai fost întrebat ce o să-i pună Moş Nicolae în ghete la noapte, răspunzând: „Nu ştiu. E o surpriză. Eu le pun în fiecare an. Cam slab anul acesta”.

În noul spaţiu pietonal creat deasupra parcării subterane de la Universitate, Primăria Municipiului Bucureşti, prin CreArT – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, va organiza în perioada 5 decembrie – 3 ianuarie evenimentul Bucharest Christmas Market.

Astfel, în centrul Capitalei, toţi vizitatorii, indiferent de vârstă, sunt aşteptaţi la Târgul de Crăciun, unde, pe lângă cele 65 de căsuţe decorate de sărbătoare, a fost amplasat un brad de 17 metri, împodobit cu 2.500 de becuri galbene şi 600 de lucrări de artă ce formează un puzzle. Din peisaj vor face parte sania cu reni şi casa lui Moş Crăciun şi un carusel pentru cei mici.

La Bucharest Christmas Market, meşterii populari le vor prezenta trecătorilor obiecte tradiţionale, ceramică pictată, lemn cioplit, icoane şi pânzeturi brodate, costume şi măşti tradiţionale, jucării din lemn şi instrumente muzicale. Nu vor lipsi nici obiectele şi podoabele specifice Crăciunului, precum globurile pictate manual, coroniţele din crenguţe de brad, ghirlandele şi lumânările parfumate.

Târgul va mai oferi doritorilor produse gastronomice tradiţionale, turtă dulce, cozonaci, prăjituri, magiun, miere şi produse apicole, cârnaţi, tobă, pastramă etc.

Printre cei invitaţi la Bucharest Christmas Market se numără interpreţii de muzică populară Gheorghe Turda, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ştefan Cigu, Gelu Voicu, Lavinia Goste, Marius Zorila, Orchestra Naţională de Tineret, Loredana şi Agurida, Călin Geambaşu band, baletul Edi Stancu, Narcisa Suciu, Paula Seling, Ducu Bertzi, DJ Project şi Adela Popescu, Taxi, Bere Gratis, Provincialii.

Pentru a veni în sprijinul copiilor fără posibilităţi materiale, toţi vizitatorii târgului sunt aşteptaţi la Casa lui Moş Crăciun, unde se vor putea dona jucării şi cărţi, în campania ”Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun”, care se desfăşoară pentru al treilea an consecutiv. Pentru a se crea o lume magică a Crăciunului, locul a fost decorat cu zece tone de cetină, peste 3.000 de becuri colorate şi cu aproximativ un kilometru de ghirlande luminoase.

Peste 100.000 de beculeţe şi globuri luminoase împodobesc domeniului Brâncovenesc în aşteptarea lui Moş Nicolae şi a lui Moş Crăciun, Primăria Municipiului Bucureşti organizând la Centrul Cultural ”Palatele Brâncoveneşti” Mogoşoaia, în zilele de 6 şi 7 decembrie, spectacole dedicate copiilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult