Acasa rss 1asig Cum arată noile garnituri de metrou din Bucureşti

Cum arată noile garnituri de metrou din Bucureşti

scris de C.S.
19 afisari

Din luna mai, bucureştenii vor putea călători cu trenuri de metrou complet noi. Primele garnituri pregătite să îi transporte pe locuitorii Capitalei sunt Dunărea şi Mureş, două rame de ultimă generație achiziţionate de Metrorex.

Noi garnituri de metrou în București.

Cele două rame produse de Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) care au ajuns în România la sfârşitul anului trecut se vor afla în probe. Acestea trebuie să ajungă la un rulaj de cel puţin 20.000 de kilometri înainte de a putea transporta călători.

Dunărea şi Mureş se află în prezent în Depoul Berceni, alături de Prut şi Someş, alte două trenuri de metrou noi. Cele patru rame CAF au fost fabricate integral în Spania. Alte 12 trenuri noi au fost comandate la aceeaşi firmă.

Fiecare tren aste alcătuit din şase vagoane, are o capacitate de 1.200 de pasageri şi se poate deplasa cu o viteză de cel mult 80 de kilometri pe oră.

Achiziţia Metrorex se ridică la aproape 100 de milioane de euro şi va fi finanţată din fonduri obţinute de la Banca Europeană de Investiţii, potrivit informaţiilor furnizate de CAF.

2 comentarii

Pribeagul 18-03-2014 - 23:32

arata bine. pacat ca nu-i facuta la arad. ei, dar si capsunarii, este bine ca gasesc ceva de lucru in spania. auzi tu, se duc acolo sa faca garnituri de metrou!

Active 18-03-2014 - 23:47

Sa treaca cu bine de probe si sa le vedem pe traseu 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult