Acasa Actualitate-InternaSocial Cum arată șantierele stadioanelor care ar fi trebuit să fie gata pentru EURO 2020.

Cum arată șantierele stadioanelor care ar fi trebuit să fie gata pentru EURO 2020.

scris de Misu Andrei
51 afisari

România, prinsă în offside la capitolul arene pentru Campionatul European de Fotbal de anul viitor. Cele trei stadioane care ar trebui să găzduiească antrenamente la EURO 2020 sunt departe de a fi finalizate, iar costurile au crescut cu 40% în medie. Coordonatorul proiectului, fostul mare fotbalist Gică Popescu, a anunțat că nicio arenă nu va fi gata în totalitate. În cazul stadionului Steaua, acest lucru nu va fi o problemă pentru că arena din Ghencea va avea terenul pregătit pentru antrenament, chiar dacă finisajele nu vor fi gata.

România va găzdui patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020, pe Arena Naţională din Capitală. UEFA a solicitat alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. România are trei astfel de arene pe listă, însă, cel mai probabil, doar una va fi gata. Mai exact, stadionul Steaua, care în acest moment are 65% dintre lucrări făcute. Arena din Giulești va fi terminată abia după campionatul european.

Cristian Erbașu, constructor: Partea de structură metalică, până la sfârșitul anului, 90% va fi gata. Toate prefabricatele se termină până la sfărșitul anului. Până la sfărșitul lunii ianuarie se termină tot și partea de metal. Până în 15 februarie va fi finalizat și acoperișul.

Gică Popescu, coordonator proiect: Stadioanele va fi foarte bine să le terminăm. Cel puțin Ghencea, pentru că l-am introdus în bazele de antrenamente. Dacă și Arcul de Triumf va fi gata, îl vom introduce și pe acela. La Rapid? Îl vom termina probabil în octombrie anul viitor, dar nu sunt date ca baze de antrenament pentru UEFA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult