Acasa Actualitate-InternaSocial Cum explică ROMATSA faza cu barca de pe Coasta de Azur localizată în judeţul Neamţ

Cum explică ROMATSA faza cu barca de pe Coasta de Azur localizată în judeţul Neamţ

scris de D.P.
7 afisari

Coordonatele de localizare nu sunt generate de Romatsa, ci sunt primite de către companie de la un sistem de sateliţi, precizează, sâmbătă seară, reprezentanţii Romatsa, menţionând că declanşarea procedurii de intervenţie „este la latitudinea coordonatorilor echipelor de intervenţie”.

Cum explică ROMATSA faza cu barca de pe Coata de Azur

Cum explică ROMATSA faza cu barca de pe Coata de Azur (foto evz.ro)

Reprezentanţii Romatsa fac, sâmbătă seară, într-un comunicat de presă, precizări cu privire la alerta din 5 februarie, când Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ au intervenit în zona barajului Izvorul Muntelui.

Conform sursei citate, în 5 februarie, la ora 21.55, Romatsa a primit o primă avertizare de tip EPIRB (aferentă ambarcaţiunilor maritime şi fluviale) de la sistemul de sateliţi COSPAS-SARSAT de la MCC Rusia. După identificarea sursei de semnal, documentul a fost transmis prin fax către Centrul Maritim Constanţa pentru prelucrare ulterioară, fiind de competenţa lor acest tip de radiobaliză.

„Următorul pas, potrivit regulamentului, a fost declanşarea procedurii de iniţiere Incident, urmând ca după a doua trecere a satelitului şi localizarea cu precizie a evenimentului, programată iniţial la ora 01.05 (conform mesajului transmis), să se stabilească cu un grad ridicat de precizie dacă semnalizarea este reală şi nu o eroare”, se arată în comunicatul citat.

Astfel, au fost informate autorităţile cu posibilă implicare în acest tip de incident. „Este foarte important de menţionat că declanşarea procedurii de intervenţie propriu-zisă, conform procedurilor, este la latitudinea coordonatorilor echipelor de intervenţie”, mai arată sursa citată.

În comunicat se precizează că în prima alertă apăreau două coordonate, unul dintre ele pe teritoriul României, în judeţul Neamţ. „Prin urmare, supervizorul de sală a contactat ISU Neamţ, informând persoana care a răspuns la telefon asupra situaţiei existente, inclusiv faptul că fiind alerta iniţială, se aşteaptă, pentru acurateţe, confirmarea preciziei la a doua trecere a satelitului”, arată Romatsa.

Ulterior, în jurul orei 22.43, a fost recepţionat un nou mesaj, care informa că poziţia din România fusese anulată şi rămăseseră active coordonatele din Franţa„Supervizorul de sală a luat legătura cu ISU Neamţ, anunţând că acţiunea de alarmare, în ceea ce ne priveşte, a fost anulată de către MCC Rusia prin mesaj având rezoluţia NIL/RESOLVED şi a propus anularea oricărei acţiuni întreprinse până atunci”, se mai menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, coordonatele de localizare nu sunt generate de Romatsa, ci sunt primite de companie de la sistemul de sateliţi COSPAS-SARSAT. „Precizăm că, în acest caz, Romatsa a urmat integral procedurile specifice acestui tip de eveniment”, mai spun reprezentanţii Romatsa.

O ambarcaţiune aflată în pericol pe Coasta de Azur, în sudul Franţei, a fost căutată de echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ în zona barajului Izvorul Muntelui, după ce Romatsa a dat şi această posibilă locaţie a navei, în baza unor informaţii de pe satelit. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, dispeceratul instituţiei a fost sesizat de Romatsa, în 5 februarie, la ora 22.00, cu privire la o ambarcaţiune care s-ar afla în pericol, mesajul fiind recepţionat de companie prin sistemul de alertă prin satelit.

Conform sursei citate, Romatsa a precizat că are două posibile locaţii unde s-ar putea afla ambarcaţiunea, respectiv Lacul Izvorul Muntelui din judeţul Neamţ şi Coasta de Azur, în sudul Franţei. După aproximativ 50 de minute, ISU Neamţ a primit un nou mesaj de la Romatsa, prin care era informat că incidentul în care a fost implicată respectiva ambarcaţiune s-a produs pe Coasta de Azur.

În aceste condiţii, ISU Neamţ a oprit căutările în zona Lacului Izvorul Muntelui.

19 comentarii

Tache 09-02-2014 - 11:22

Ce jigodism ! Ce kakanarie !

Acesta este un exemplu GRETZOS de dezinformare ordinara, pentru uzul prostilor batuti in cap. Asa ceva NU ar fi fost posibil nici in anii 1950 !

Care este scopul acestor nemernicii ?

Romania nu mai este o tara independenta si suverana, a devenit o republica unionala, asa cum era RSS Moldoveneasca si se doreste ascunderea acestui fapt. Toate aceste structuri statale NU mai apartin poporului romana, apartin IMPERIULUI, care nu da 2 bani pe bastinasii romani. Chiar daca se intampla nu stiu ce cu trogloditii din Romania, NU NE INTERESEAZA, spun ei, costurile trebuie reduse la maxim. Toate aceste structuri sunt in slujba IMPERIULUI si nu au dreptul de a presta vreo actiune in slujba indigenilor !! Aceasta stare de fapt se doreste a se ascunde !

Avionul a fost vazut prabusindu-se. In anul 1959 victimele ar fi fost salvate intr-o ora. In anul 2014 victimele nu vor fi salvate niciodata de aceste structuri statale, poate doar de catre taranii din zona. IMPERIUL nu da doi bani pe romani si TOATE aceste structuri ii apartin !

UnUL 09-02-2014 - 16:42

Tăchiță, văd că ai vrea ca România să trăiască în autarhie, după modelul Coreei de Nord, dar din păcate pentru tine așa ceva nu e posibil.

digital 09-02-2014 - 17:03

romatsa, trebuia dizolvată, iar șefii ei, arestați de multă vreme !

BULA 10-02-2014 - 07:38

La ROMATSA personalul a fost angajat pe pile si e strain de meserie. Asta e explicatia corecta. Si la mine la serviciu e la fel. Tata cu fata, nasul cu fina sau finul, seful cu amanta, copilu lu mama, etc. Si-au batut joc de dotarile facultatii, pentru ca sunt nepriceputi si nu stiau sa le foloseasca. Au aruncat la gunoi (au casat) echipament de mare valoare (instalatii de vidare, aparatura nucleara, electromagneti puternici, instrumente de masurare de toate tipurile, etc) fara ca macar sa recupereze componentele valoroase (lentile si prisme, unele din cuartz, retele de difractie profesionale, fotomultiplicatoare si contoare Geiger, etc). Au schimbat un tub de laze X de la un spectrometru fara sa fie defect (a costat 10000 euro). Se oxidasera contactele de la alimentarea filamentului termoemisiv si idiotii au zis ca e tubul epuizat si de aia nu ai mergea. Asa se intampla cand iei ciumeti de la tara si ii faci cu diplome, dupa o scolarizare sumara. Astia au tocit ceva, au dat din coate si au pus mana pe diploma, dar au goluri imense in pregatire si mai ales nu ii intereseaza ce fac la serviciu. Au ramas la mentalitatea si la naravurile de la tara, nu s-au pasionat de tehnica. Dupa ce au apucat diploma, au aruncat si putinele carti tehnice pe care le aveau prin casa. S-au ajuns si ii incurcau, le ocupau spatiul.

jan dinu 10-02-2014 - 10:54

>> Le-au predat la casare …shi apoi le-au virit in buzunare << !!
Atentie : prea arunci vina pe —tzarani —-
Un – tzaran pasionat shi talentat are un orizont mult mai dezvoltat decit
oraseanu incarcerat in blocul de beton sufocant …!
JD-USA-CALIFornia

BULA 10-02-2014 - 12:40

Nu le-au casat ca sa le ia acasa, ca nu stiu la ce sunt bune aparatele. Pur si simplu toata aparatura care nu a fost scoasa din dulapuri de peste 10 ani a fost casata, data fa firmele tiganesti care se ocupa cu colectarea metalelor, ca sa scape tehnicienii de gestiune si de raspundere.
Sunt chiar taranoi universitarii astia, fara interes pentru tehnica, plini de dorinta de a parveni. Baga mare cu articole copy/paste, sa-si upgradeze dosarul si sa treaca toti la gradul didactic de profesor. Adica vor sa aiba salariul de 4000 lei, cu norma didactica de 6 ore pe saptamana. Si sa-si ia si o norma in plus la cumul de functii, sa-si dubleze salariul.

Nea Jenica, am impresia ca si matale esti de pe la tara, ca prea sarisi in sus de la ce am zis.
Parerea mea e ca din cauza sistemului de invatamant a capotat comunismul. A fost prea permisiv. S-au luat tineri de la tara, ambitiosi si tocilari, dar fara pasiune pentru tehnica (nu le-a format-o nimeni la varsta potrivita, pana in 14 ani, pentru ca in mediul rural nu existau facilitati de genul asta – Casa Pionierilor, cluburi de radioamatorism, planorism, etc) si pentru ei placerile s-au rezumat la fotbal si la baluri (nedei). Asa li s-a format „printingul”, hobby-urile, cu ce au vazut la tara, cu balurile, cu gagicareala, cu fotbalul. Dupa facultare, cand s-au vazut pe post, au aruncat cartile si cursurile din facultate. In productie erau un fel de vatafi, nu proiectanti de echipament tehnic. Regimul nu le dadea voie celor mai pregatiti sa se afirme in domeniul lor si sa se imbogateasca, deci dupa facultate toti treceau la viata de familie si lasau tehnica deoparte. De tehnica s-au ocupat doar cativa, in general formati in mediul urban (in special in anii ’60-’70, cand era interes pentru tehnica), care au ramas pasionati. Taranoii deveniti ingineri erau cu gandul la treburile de la tara (sa bata prunii si sa faca tuica la cazan, sa culeaga porumbul, sa creasca un porc, etc).
Ceausescu a bagat bani in utilaje si in fabrici noi, dar n-a produs cu ele ce era planificat, pentru ca n-au avut o elita tehnica. Cu taranoii facuti ingineri nu era posibil, mai ales ca nici nu ii platea consistent pe aia care mai miscau cate ceva.

Sa stii ca am trecul in vara asta pe la cabinetul unui prof de la Politehnica si m-am crucit cand l-am auzit ca ei au casat un caracteriscop de dispozitive semiconductoare (unguresc, copiat dupa Tektronix), pe motiv „ca cine mai sta in ziua de azi sa studieze caracteristicile la tranzistoare si diode”. Tipul nu lucrase nimic practic, era cu pluta, de asta nu dadea doi bani pe acel minunat instrument. Cursul il preda relativ corect, ca se inspirase din carti americane, dar nu stia sa aplice ce preda. Astia sunt inginerii creati de regimul Ceausescu, un fel de politruci cu diploma.
Am vizitat si alte laboratoare de la Politehnica, care erau aproape goale. Toata aparatura mai veche (dar in perfecta stare de functionare), in special cea cu indicatie analogica (cu ac indicator si scala gradata) era casata. Nu aveau cu ce sa masoare o inductanta. Mesele erau golite de aparatura. Iar in fisele de inventar pretul aparatelor vechi era de cativa lei, ba chiar sub un leu. Daca aparatul a costat 15000 de lei pe timpul lui Ceasca, acum era trecut cu pretul de 1,5 lei noi, in baza argumentului (dat de cretinii de la contabilitate) ca 1 leu de acum valoreaza cat 10000 lei vechi. Nu s-a facut reevaluarea corecta. Dar si legile sunt tampite (ca aia care le-au dat), ca unitatile de stat trebuie sa plateasca impozit pentru mijloacele fixe si interesul contabililor e sa caseze tot, ca sa nu plateasca impozit mare.

pathfinder 10-02-2014 - 12:53

Tu ai ceva impotriva aparatelor de masura moderne?!?
Numai alea analogice iti sunt pe plac? 🙂

In ceea ce priveste „caracteristicile la tranzistoare si diode” iti dau dreptate.
Dar, doar daca este vorba despre Facultatea de Electronica sau cine stie ce specializare in Electronica.
In rest, pentru toti ceilalti de la politehnica, cred ca e deajuns sa inteleaga functionarea teoretica a tranzistoarelor…

BULA 10-02-2014 - 13:08

Se vede si la tine ca vii de la tara si ca n-ai tangenta cu tehnica. Modul asta de abordare, strict teoretic, e specific tarilor subdezvoltate, care nu dispun de laboratoare bine dotate.
Nu am nimic impotriva echipamentelor numerice, dar nu vad de ce sa se distruga instrumentele cu indicatie analogica, unele de mare performanta.
Nu toate chinezismele digitale (ca din astea s-au cumparat, aparatura serioasa fiind de cel putin zece ori mai scumpa) depasesc tehnica analogica. Poate ca esti mai tanar si nu stii sa citesti pe scala unui instrument analogic, de asta ai un cui contra lor.

pathfinder 10-02-2014 - 13:21

Bai b…..! (nu-mi dai de ales)

Sa-ti dau un exemplu, vad ca esti mai greu de cap:
Aia de la Electronica sa masoare tranzistori, aia de la Calculatoare nu! Au altele pe cap…

De asemeni, cei de la Calculatoare sa aprofundeze C/C++/Java/C#/etc.
Aia de la Electronica sa invete doar niste notiuni de C/C++. Au altele pe cap…

Ai inteles la ce faceam referire mai b….ene?

Nu-s maistru instructor ca tine si chiar lucrez in domeniul electronicii digitale (sa-i spunem asa) la una din cele mai mari companii din domeniu.
Deci stiu ce parlesc.

P.S.
1. Daca nu-ti dadeai cu dreptu’ in stangu’ nu erai tu…
2. Stiu foarte bine sa citesc instrumente analogice.
3. E vina alora de au cumparat chinezismele…

BULA 10-02-2014 - 14:02

Tarane, maistrii instructori nu sunt cu studii superioare. Ai luat in gura rahatul asta de la coana ValVerde. Si se vede ca esti prostovan, ca esti adept al PDL si al lui Basescu.

Sa stii si tu, daca iti era neclar, ca toti inginerii trebuie sa cunoasca in detaliu cum e construit si cum merge un tranzistor. Mai ales programatorii automatisti, care in munca lor se lovesc de elementele de hardware.

urbos 10-02-2014 - 14:13

Mars ma la groapa, bolnavule. Sa-ti ingropi copilul, lindicul si chinurile lui existentiale permanente. Asa lindic, simte-te. Guita, guita!
Esti extrem de inteligent, se usuca iarba sub tine de inteligent ce esti.
Asa e schizofrenic basist, cum zici tu.
O sa-ti moara scarba de copil.
Ai spus ceva vierme ca sa pretinzi ceva, lindic? Doar ai mancat niste cacat.
Taratura dreacu sfertodocta.

pathfinder 10-02-2014 - 14:16

@BULA
Lasand la o parte gunoiul (glumind putin: tu ai inceput!), ramanem cu urmatoarea intrebare filozofica:
Cine trebuie sa masoare si cine poate sa stie doar teoretic functionarea tranzitorului.
Corect?

Sa-ti spun un secret: eu unul stiu doar teoretic.
Dar stiu foarte bine.
Si la nivel de layout (daca-ti spune ceva)…
Unde formulele sunt altele decat alea invatate in scoala romaneasca.
Si unde, absolut toate marile companii, se bazeaza pe calcule, estimari si simulari. Ca altfel nu se poate.

BULISOR, te rog construieste tu un tranzistor pnp si unul npn in tehnologia de 22 de nanometri si masoara-i!!!
Hai te rog eu frumos…

BULA 10-02-2014 - 14:31

Nu am lucrat la nivel de componente de nanometri, specifice circuitelor integrate, dar nu cred ca nu li se masoara parametrii, cel putin in faza de elaborare a tehnologiei de fabricatie. Chiar daca structura e de 22 nm, e foarte simplu sa se depuna pad-uri pentru contacte mai mari, unde cu palpatoare sau prin lipirea de fire de aur (sau Al) sa se faca masuratorile. Nu te mai da mare in fata noastra, ca nu suntem veniti de la tara.

pathfinder 10-02-2014 - 14:41

1. Tu ai inceput cu tranzistorii…

2. Ti-am spus: „se bazeaza pe calcule, estimari si simulari”. Elaborez, la cerere…

3. Nu ma dau mare. Sunt foarte multi romani care lucreaza in industrie. Ai fi surprins cati sunt… Eu sunt doar unul dintre ei.

pathfinder 10-02-2014 - 10:59

Sunt tare curios la ce universitate activezi…
Sa te crucesti nu alta!

BULA 10-02-2014 - 11:51

Cred ca la toate universitatile e la fel. Nu au control de nicaieri si indivizii isi fac de cap. Sa nu te dai mare cu Clujul, ca prima admitere fara examen la Cluj s-a facut. Ati chinezarit invatamantul superior, voi, astia de la Cluj.

pathfinder 10-02-2014 - 12:05

🙂

1. Nu e la toate la fel.
Cel putin nu asa dezastruos…

2. Nu-s din Cluj.
Nu mi-a placut nici un ministru al invatamantului din 89 incoace…

UnUL 10-02-2014 - 12:50

Nu, Bulă, nu e la toate un universitățile la fel; și acum, după prostia făcută de Marga, Clujul încearcă să reintroducă admiterea.

pathfinder 10-02-2014 - 10:35

„Faza”?!?
Mai D.P. mai … „faza” mai? „Faza”?!?

Treci la colt!
Nota 2!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult