Acasa Actualitate-InternaSocial Cum începe școala. 149 de localităţi în scenariul roşu, 903 în scenariul galben – Vezi lista oficială

Cum începe școala. 149 de localităţi în scenariul roşu, 903 în scenariul galben – Vezi lista oficială

scris de D.P.
115 afisari

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri, că în prezent sunt 149 de localităţi din ţară în scenariul roşu şi 903 în scenariul galben, lista unităţilor administrativ-teritoriale cu încadrarea în scenarii fiind afişată pe site-ul ministerului.

Cum începe școala

Cum începe școala

„Am afişat pe site-ul Ministerului Educaţiei lista tuturor celor 3.100 de UAT din România cu încadrarea în scenarii, în aşa fel fiecare părinte, profesor, elev cum se vor întâmpla lucrurile după 8 februarie. Prin consultarea listei se poate afla în ce fel se vor derula lucrurile din 8 februarie. Sunt 149 de localităţi în scenariul roşu, 903 în scenariul galben în care vor merge copiii de grădiniţă, clasele 1-4 şi clasa pregătitoare şi elevii din clasele terminale”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, vineri, într-o conferinţă de presă.

Lista poate fi consultată aici.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că elevii care vor acuza simptome specifice Covid-19 nu vor fi primiți la școală și nici nu se vor pune absențe, singura datorie a elevului este să anunțe cadrul didactic despre simptomele resimțite.

”Pentru acei copii care prezintă cât de mici simptome specifice nu trebuie primit la școală, nu trebuie primit în comunitate. În această situație nu se vor pune absențe. Elevul trebuie să anunțe cadrul didactic de această situație.

Toți elevii care au probleme vor învăța în sistemul online.

Nu va exista niciun fel de rabat de la portul măștii. Aerisirea la intervale regulate este, de asemenea, un lucru obligatoriu, iar dacă va fi nevoie vor fi deschise și ușile.

Solicităm respectarea tuturor normelor pentru transporturile școlare. Vom face verificări în acest sens, dar este esențială respectarea normelor pentru că mijloacele de transport sunt identificate drept posibile focare”, a spus Cîmpeanu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult