Acasa Actualitate-InternaSocial Cum va fi vremea în august. Secetă şi caniculă

Cum va fi vremea în august. Secetă şi caniculă

scris de C.P.
2 afisari

Administraţia Naţională de Meteorologie nunţă că în primele zile ale lunii august vremea va fi frumoasă, cu temperaturi ce vor atinge maximum 30 de grade Celsius în regiunile sud-estice şi 23 de grade în Transilvania şi Maramureş. În regiunile intracarpatice, valorile termice vor fi uşor mai scăzute faţă de normalul perioadei.

Prognoza meteo pentru august

În Capitală, astăzi şi mâine cerul va fi variabil, cu vânt slab şi temperaturi maxime de 30 de grade Celsius. Pe litoral, vremea va fi bună de plajă, cu temperaturi maxime cuprinse între 27 şi 28 de grade. Apa mării va atinge valori maxime de 25 de grade. În majoritatea zonelor muntoase însă, cerul va fi noros şi, îndeosebi în cursul zilei, vor fi averse însoţite şi de descărcări electrice.

Potrivit datelor de la Centrul European pentru Prog­noza Vremii pe termen mediu de la Londra, luna august va debuta cu vreme frumoasă în zonele central-vestice ale Europei şi în sudul Peninsulei Balcanice. În rest, va fi instabilă, cu descărcări electrice şi ploi în ţările estice şi central-estice.

Previziunile meteo indică o lună august călduroasă, cu puţine ploi în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile prognozate pentru ultima lună a verii sunt de 35 de grade Celsius, cu două grade mai ridicate decât normalul perioadei în partea sud-estică şi în Lunca Dunării. La mare, normalul acestei perioade e de minimum 20 de grade Celsius.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult