Acasa Actualitate-InternaSocial Cum va fi vremea până pe 17 mai

Cum va fi vremea până pe 17 mai

scris de Z.V.
6 afisari

Până pe 17 mai, temperaturile se vor menţine peste mediile climatologice ale perioadei sau în apropierea acestora.

Meteo. Cum va fi vremea până pe 17 mai

În Banat, valorile termice se vor menţine uşor peste mediile climatologice ale perioadei şi vor avea o tendinţă de scădere în perioadele 6- 8 mai, respectiv 12- 13 mai. Cele mai ridicate maxime se vor înregistra, în medie, între 9 şi 11 mai. Temporar instabilitatea atmosferică se va accentua, dar aversele vor fi, în general, slabe cantitativ, conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie, realizate folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată de la Reading, Anglia..
În Crişana temperaturile maxime vor avea o tendinţă de scădere în perioadele 7 – 8 mai şi 12- 14 mai, menţinându-se, în general, mai ridicate decât media perioadei. Temperaturile minime vor fi în uşoară scădere. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalele 7-8 mai şi 12-14 mai, dar aversele mai importante cantitativ vor fi pe arii restrânse.
Valorile termice vor fi, în Transilvania, în general, în uşoară scădere, situându-se, spre sfârşitul intervalului, în apropierea mediilor climatologice. Cele mai ridicate maxime vor depăşi, în medie, valoarea de 22 grade Celsius între 9 şi 12 mai. Instabilitatea atmosferică se va accentua după-amiaza, în intervalele 6-8 mai şi 12-16 mai şi, pe arii restrânse, vor fi posibile averse mai importante cantitativ.
În Dobrogea, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă în primele zile, apoi temperaturile vor scădea uşor şi treptat, apropiindu-se de mediile multianuale. Instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales în a doua parte a intervalului, dar ploile vor fi de scurtă durată şi slabe cantitativ.
În Maramureş, temperaturile maxime vor avea o tendinţă de scădere în perioadele 7 – 8 mai şi 12- 14 mai, dar se vor situa, mai ales în primele zile, peste media perioadei. Temperaturile minime vor fi în scădere până spre 9 mai, apoi vor creşte spre mediile climatologice. Temporar, instabilitatea atmosferică se va accentua, ploile vor avea mai ales caracter de aversă, iar cantităţile de apă vor putea fi, pe arii restrânse, mai importante.
În Moldova, tendinţa generală a temperaturii aerului va fi de scădere, mai pronunţată la valorile maxime până spre data de 8 mai. Instabilitatea atmosferică va fi destul de redusă, cu probabilitate mai mare de apariţie între 7 şi 9 mai şi între 12 şi 15 mai. Aversele vor în general slabe cantitativ.
În Muntenia, vremea se va menţine deosebit de caldă până în data de 7 mai, apoi valorile termice maxime vor scădea uşor şi treptat. Temperaturile minime vor avea o tendinţă generală de uşoară scădere. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în intervalele 7-9 mai şi 12-15 mai, dar aversele vor fi în general slabe cantitativ şi cu probabilitate mai mare de apariţie în zonele deluroase.
În Oltenia, valorile termice vor avea o tendinţă de uşoară scădere, situându-se, în general, în apropierea normelor climatologice. Vremea va fi uşor instabilă, cu probabilitate mai mare de apariţie a averselor, în general slabe cantitativ, în a doua parte a intervalului
La munte, valorile termice vor fi în scădere până spre 8 mai, apoi vor avea variaţii determinate de gradul de instabilitate atmosferică. În general, vremea va fi caldă pentru această perioadă a anului, dar şi instabilă, aversele urmând să fie mai frecvente până spre 8 mai şi apoi în intervalul 12 -15 mai.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult