Acasa Actualitate-InternaSocial Cum vrea Guvernul Cioloş să combata sărăcia (document)

Cum vrea Guvernul Cioloş să combata sărăcia (document)

scris de A.P.
15 afisari

Premierul Dacian Cioloș a participat miercuri, 17 februarie 2016,  la lansarea în dezbatere publică a Pachetului integrat pentru combaterea sărăciei, document ce include 47 de măsuri destinate tuturor categoriilor de vârstă.
ciolos guvern plan antisaracie“Vrem să constituim împreună un parteneriat sau o coaliție anti-sărăcie, care să reunească ONG-urile și autoritățile publice. Nu este suficient că avem fonduri, este nevoie de o utilizare eficientă a acestora și de umanitate. Unele dintre măsurile incluse în pachet se aplică deja, dar au nevoie de o mai bună coordonare, unele le pregătim împreună, iar pentru altele am vrea să pornim de la experiențe punctuale pe care dvs. le aveți la nivel local, și să încercăm să le reorganizăm sau să le extindem, pe parcurs”, a afirmat premierul Dacian Cioloș, în cadrul dezbaterii de la Palatul Victoria.
Creșterea ratei de ocupare a populației cu vârsta între 20-64 de ani, de la 65,7% în 2014, la 70% în 2020, și reducerea, până în anul 2020, cu cel puțin 580.000 de persoane a celor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială sunt două dintre obiectivele acestui pachet. Obiectivele Pachetului integrat pentru combaterea sărăciei sunt corelate cu cele ale Strategiei Europa 2020.
Măsurile din Pachet sunt structurate pe categorii de vârstă, au un calendar de aplicare și sunt identificate surse de finanțare.
Mai multe detalii cu privire la Pachetului integrat pentru combaterea sărăciei, puteţi citi in documentul de AICI.

 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult