Acasa Actualitate-InternaSocial Cum vrea MEN sǎ previnǎ fraudele ȋn ȋnvǎțǎmȃnt

Cum vrea MEN sǎ previnǎ fraudele ȋn ȋnvǎțǎmȃnt

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Ministerul Educaţiei (MEN) a adoptat o strategie anticorupţie pentru prevenirea fraudelor în învăţământ, dupǎ ce s-a ȋntȃmplat la ultimul examen de bacalaureat.

Cum vrea MEN sǎ previnǎ fraudele ȋn ȋnvǎțǎmȃnt

Astfel, MEN a anunțat cǎ ȋn fiecare şcoală se va înfiinţa un consiliu de etică, iar profesorii vor avea la dispoziţie un cod profesional pe care vor trebui să îl respecte.  Reprezentanţii profesorilor spun că principala cauză a corupţiei sunt salariile mici.  Profesorii riscă de la sancţiuni disciplinare minore până la excluderea din învăţământ.

Gabriel Ispaş, managerul strategiei, a enumerat acţiunile profesorilor care, în opinia sa, ar trebui pedepsite. „Meditaţiile făcute cu propriii elevi, evaluarea superficială făcută la clasă, evaluarea neconformă la examenele naţionale, colectarea de către profesori a fondului clasei”, a spus Gabriel Ispas pentru Radio Romȃniei Actualitǎți. Potrivit acestuia, profesorii riscă de la sancţionări disciplinare minore până la excluderea din învăţământ.

Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, spune că e nevoie de măsuri mult mai concrete.  „Modificarea programelor şcolare. Aceste programe să fie axate pe partea aplicativă”, este de părere Simion Hăncescu.

Conform unui studiu comparativ al site-ului de educaţie MyEurope, salariul mediu brut al unui profesor din România este de 8 ori mai mic decât media europeană. Strategia antifraudă apare pe fondul mai multor scandaluri în educaţie, dar şi ca urmare a datelor disponibile care arată că atenţiile pentru cadrele didactice sunt o practică obişnuită în şcolile din România.

13 comentarii

BULA 27-09-2013 - 09:53

Cu invatamantul „superior” cum ramane treaba ? Ca facultatile au devenit SRL-uri de familie si locuri in care se tranzactioneaza diplomele. Se va mai face vreodata invatamant superior adevarat ? Cine e interesat sa se umple tara cu idioti cu diplome universitare ? Ce kakat e asta, cu universitati pe toate drumurile ? Sunt suficiente trei centre universitare (Bucuresti, Iasi, Cluj).

pathfinder 27-09-2013 - 10:36

„Sunt suficiente trei centre universitare (Bucuresti, Iasi, Cluj).”
Serios?

Boulene.
Vezi ca am postat anul acesta o statistica referitoare la numarul de universitati din Europa estica + Israel. Am facut si un calcul acolo referitor la nr. de locuitori/universitate in zona de interes.

Tot in postarea respectiva am distrus si mitul referitor la „valoarea” marilor universitati. Par valoroase ca-s multi „cercetatori” subventionati de statul roman.
Daca faci raportul (de calitate) referitor la nr de articole/cercetator alea 3 centre ies nasol. Nasol tare.

Concluzia 1: stam prost dom’ BULA.
Si la numar de universitati si la nr. de locuitori/universitate.

Concluzia 2: ar mai trebui infiintate niste universitati in Romania, dar nu acolo unde spui tu ci in teritoriu. Asta ca sa respectam anumite principii europene dom’ BULA.

Rahatul care-l sustii matale e ca toti banii din invatamantul superior si cercetare ar trebui concentrati in doar 3 centre, n-asa? Restul teritoriului Romaniei ar trebui parjolit de pe acuma…
Tu-ti muma ta…

BULA 27-09-2013 - 11:23

Esti un smecheras din invatamant care profita de spagi. Daca ai fi bine pregatit, ai lucra la o firma si n-ai mai face gat la ce spun eu. E chiar kakat, la ce scot universitatile acum. Nu exista productie, nu exista feedback social, totul e o mascarada cu diplome. Nu se poate face calitate fara selectie serioasa si fara o recompensa (locuri de munca bine platite la terminarea studiilor). Invatamantul superior nu e „Daciada”, sa vina toti boii si sa intre la facultate fara examen dur.

pathfinder 27-09-2013 - 11:31

Am mai spus-o dom’ BULA.

Am doua slujbe: una la o universitate de stat (care nu poate sa-mi asigure existenta) si a doua la una din cele mai mari firme de IT din lume (cea care imi asigura existenta).
Redactorii ZV pot sa-ti confirme facand trace pe IP-ul de la care postez.

Deci rahatul pe care-l indrugi despre spagi poti sa ti-l atribui tie.

In ceea ce priveste selectia, am postat si despre asta.
Sistemul cu examen de admitere la liceu si facultate era cel mai bun.
Io unul am dat admitere la facultate la 3 discipline: 2 matematici si fizica. Nota de admitere a fost peste 9.90.
Si asta pe bune.
Nota de la BAC la matematica a fost 10.00…

Asa ca, atunci cand mai jignesti aiurea, uita-te putin si ce au postat oamenii.
BULA!

BULA 27-09-2013 - 14:36

Tot din spagi de la facultatea de stat iti faci plinul. De aia nu renunti la ea, chiar daca te lauzi ca esti „Superman” al IT-ului.

pathfinder 27-09-2013 - 15:13

BULA.

Hai sa o luam de la capat:
1. Ai facut o afirmatie eronata la care ti-am raspuns frumos.
2. Cand ai vazut ca ai gresit, ai luat-o pe „smecheras”, „spaga” si alte atacuri la persoana.
3. Dupa ce ti-am raspuns frumos si la astea, ai trecut la nivelul urmator de atac la persoana.
Nivelul asta e acela in care afirmi o tampenie fara sa fie nevoie sa o dovedesti si jigniri gratuite.

Am facut rezumatul asta de mai sus tocmai ca sa-ti dovedesc ca nu esti decat un alt frustrat psihopat care nu poate sa faca schimb de idei daca ale lui sunt puse in discutie.

Nici cu logica nu stai bine:
Daca „imi faceam plinul din spagi”, cum afirmi, la ce mi-ar mai trebui a doua slujba?!? Crezi ca este usor?

Orcum, afirm cu mana pe inima, ca esti de tot rahatul: ai idei tampite, le postezi, daca sunt puse in discutie treci la atac la persoana gratuit si jignitor.

Boulene, vezi ca am mai postat despre self-esteem. Daca nu tineam la parerea mea despre mine insumi (asa ca tine) poate ajungeam un spagar ceva (ca tine).
Dar educatia „teutona” primita de acasa nu ma lasa sa-mi bat joc de mine sau altii (ca tine).

BULA!

Antibasistul 27-09-2013 - 15:30

Pathfinder e cretinul basist Unul, stilul e similar!

pathfinder 27-09-2013 - 15:56

@Huhu
Ori de cate ori ti-ar explica cineva ca-i lae, tu o toti tii pe a ta: ba-i balaie. 🙂

pathfinder 27-09-2013 - 15:57

@Huhu
Cuvantul boulean l-am „imprumutat” intr-adevar de la UnUL. Ti se potriveste. 😉

UnUL 27-09-2013 - 17:17

Bășinel, și stilul tău e similar cu al unui handicapat de la azil – vărul unei cunoștințe de-ale mele -, și totuși nu afirm că tu ești el.

IngerAlbastru 27-09-2013 - 11:29

Cu 3 diplome de universitate romanesca si in State te saluta tanarul cu mai si bai!!! desi nu te cunoaste ba mai vrea si ajutor financiar!!!

BULA 27-09-2013 - 14:39

Mai bine sa se dea mai usor la ex. de bacalaureat si sa se introduca examene de admitere la toate facultatile de stat, cu subiecte elaborate la ME, unice pe domeniu.

pathfinder 27-09-2013 - 15:21

Pe domenii, bulisor.
Si zii asa, cam cate subiecte crezi tu ca trebuie elaborate?
Doar de curiozitate te intreb sa vad daca intelegi amploarea fenomenului…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult