Acasa Actualitate-InternaSocial Cutremur puternic în Vrancea. L-ai simţit ?

Cutremur puternic în Vrancea. L-ai simţit ?

scris de Z.V.
13 afisari

Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter s-a produs duminică dimineața la ora locală 2,44 (0,44 UTC), în zona seismică Vrancea, județul Buzău, acesta fiind cel mai mare seism din 2015, potrivit datelor Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

SeismografMișcarea seismică a avut loc la o adâncime de 141 kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (34 kilometri), Târgu Secuiesc (49 kilometri), Râmnicu Sărat (54 kilometri), Focșani (57 kilometri), Vălenii De Munte (59 kilometri). Cutremurul a fost resimțit și la București.

În data de 27 martie, în zona seismică Vrancea au mai aut loc trei cutremure cu magnitudini de 2,6, respectiv 2,8 și 3,7 grade pe scara Richter, toate trei având epicentrul în județul Vrancea.

Potrivit datelor INFP, de la începutul anului, în zona seismică Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade pe Richter, unul având loc în data 24 ianuarie, iar celălalt pe 16 martie. În luna martie, în România, au fost înregistrate 28 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,5 și 4,9 grade pe scara Richter, ultimul de 4,9 grade având epicentrul în județul Buzău.

În 2014, în data de 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, fiind cel mai mare seism înregistrat în România în ultimii ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult