Acasa Actualitate-InternaSocial Cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade în judeţul Galaţi

Cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade în judeţul Galaţi

scris de Z.V.
11 afisari

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs, marţi, la ora 13.44, în judeţul Galaţi, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Un nou cutremur a avut loc în zona seismică Vrancea.

Un nou cutremur a avut loc în zona seismică Vrancea.

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului anunţă că seismul, cu magnitudinea de 3,4 grade, s-a produs în judeţul Galati, la o adâncime de 30 de kilometri.

Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Tecuci (23 de kilometri), Focşani (38 de kilometri), Mărăşeşti (38 de kilometri), Galaţi (44 de kilometri) şi Bârlad (55 de kilometri).

Un alt cutremur s-a produs marţi dimineaţă, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 138 de kilometri.

De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie, şi în 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult