Acasa Actualitate-InternaSocial Cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade în Vrancea

Cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade în Vrancea

scris de D.P.
5 afisari

Un cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter s-a produs miercuri dimineaţă, la ora 08.18, în zona seismică Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Fizica Pământului (INFP). Seismul s-a produs la o adâncime de 131 km.

INFP: seism produs ȋn zona Vrancea

INFP: seism produs ȋn zona Vrancea

Seismul s-a produs la adâncimea de 131 de kilometri şi a avut intensitatea II pe scara Mercalli, în zona epicentrală. Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Focşani (40 de kilometri), Covasna (42 de kilometri), Râmnicu Sărat (47 de kilometri), Mărăşeşti (48 de kilometri) şi Târgu Secuiesc (53 de kilometri).

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter, s-a produs marţi, în Banat.

În zona seismică Vrancea s-au produs, în decembrie, alte nouă cutremure cu magnitudini între 3 şi 4,5, cel mai puternic dintre acestea fiind înregistrat în 7 decembrie.

Cel mai puternic seism din acest an s-a produs în seara zilei de 22 noiembrie în zona Vrancea şi a avut o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult