Acasa Actualitate-InternaSocial Cutremur cu magnitudinea de 5.5 produs în Vrancea a fost simţit în Capitală

Cutremur cu magnitudinea de 5.5 produs în Vrancea a fost simţit în Capitală

scris de A.P.
4 afisari

Un nou val de seisme s-au produs sâmbătă noaptea spre duminică în România. Ultimul s-a făcut simţit şi în Capitală în jurul orei ocale 04:45, moment în care platforma site-ului Institutului Naţional de Fizică a Pământului(INFP) era inaccesibilă. Ulterior, portalul INFP a indicat două cutremure cu magnitudinea de 5.5 şi 2.6 grade pe scara Richter.

Primăria Capitalei informează că nu s-a înregistrat nici un fel de pagube materiale şi nici o problemă legată de reţelele de electricitate sau căldură, în urma cutremurului de duminică dimineață.

După locală ora 05:00 site-ului INFP şi-a revenit indicând un cutremur de magnitudine 5.5, produs la o adâncime de 140 de kilometri, în zona seismică Vrancea. Oraşele în care a fost simţit acest cutremur au fost (40km), Focşani (46km), Râmnicu Sărat (47km), Târgu Secuiesc (52km), Mărăşeşti (55km).

Acesta a fost urmat de o replică cu magnitudinea  de 2.6 grade pe scara Richter. Localităţile apropiate au fost Galati (9km), Braila (27km), Macin (32km), Tecuci (59km), Focsani (66km).

6 comentarii

mircea 06-10-2013 - 15:26

oare cand marii nespecialisti in seismologie si ziaristii ZUGRAVI vor da toate elementele:intensitate,amplitutdine,directie,sens si durata

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 06-10-2013 - 15:37

Si la ce o sa-ti ajuta sa sti „elementele” cutremurului? Te-ar interesa cumva din ce aliaj a fost facut cutitul cu care ai fost injunghiat? La ce ti-ar folosi? Crezi ca „specialistii” stiu ceva? Mai draga, rolul specialistilor este acela de a ti se distrage atentia de la faptul ca NIMENI nu stie NIMIC si ca nu avem NICI O Speranta in caz de dezastru. Asta este rolul lor, al „specialistilor” Gargara asta cu Vrancea si 100 de kilometri in aninc este o falie continentala care se misca, s-o creada Huhu! Stiinta, dragul meu, se bazeaza (asa se pronunta ei) pe observarea fenomenului la fata locului. Cine a fost acolo, in maruntaiele pamantului sa vada cum danseaza faliile, continentele? Aiurea. Avem niste „detectoare” cica, sensibile, care deseneaza niste grafice cu niste zigzaguri de culoare rosie pe un tambur. Vin televiziunile, filmeaza mistocareaa aia, si noi? Noi ne-am linistit. Uite, domnule, specialistii monitorizeaza chestiunea. Treaba e clara. Stm ce se intimpa acolo. Bun, sa presupunem ca cunoastem ce se intimola acolo. Si ? Si ce putem sa facem? Nimic, abolut nimic. Nu putem sa facem nimic altceva decit sa ne pacalim, sa umblam la „sugestie”. Sa ne sugestionam ca „stiinta cunoaste fenomenul”. Si? Cu ce ma incalzeste pe mine ca stiinta cunoaste fenomenul daca eu am o damigeana de douajde kile cu visinata pe balcon si cind vine cotremuru, a dracului incepe sa danseze tango si sa se sparga? In figuri si simburi! Bei, nea mirceo, sa te fereasca Al Batrin cind o veni zguduitura aia mare, si mai ai si bulina rosie la parter. Cu specialisti sau nu, o s-o mierlesti cu siguranta si nici pachetul de prim ajutor dat pe daiboji de oprescu nu o sa te salveze.

ValVerde 06-10-2013 - 16:21

„Asta este rolul lor, al “specialistilor” Gargara asta cu Vrancea si 100 de kilometri in aninc este o falie continentala care se misca, s-o creada Huhu! Stiinta, dragul meu, se bazeaza (asa se pronunta ei) pe observarea fenomenului la fata locului. Cine a fost acolo, in maruntaiele pamantului sa vada cum danseaza faliile, continentele? Aiurea. ”

===

Dar nu e asa ca tu crezi ca omul a fost facut din tarina cu ceva scuipat dumnezeiesc? Cine a fost acolo s-o confirme?

E adevarat ca sintem neputinciosi sa influentam, sau chiar sa anticipam cutremurele.
Dar stiinta si masuratorile alea pe care le ridiculizezi tu au salvat milionae de vieti. Nu putem face nimic sa prevenim cutremurele, dar le putem intelege si putem sa construim in consecinta.
Vrei exemplu: in Haiti, un cutremur de ceva peste 7 grade a omorit sute de mii de persoane si a distrus un oras. In Chile, un cutremur de peste 8 grade Richter (deci de citeva ori mai mare decit cel din Haiti) a avut consecinte marginale.

Oamenii in Chile au inteles, ca si japonezii, ca tara lor va fi scuturata din cind in cind, ca asa a vrut Dumnezeu (e ironie, n-o lua in serios) si se protejeaza.

Nu dau vina pe guvern ca provoaca cutremure, sau pe comete, sau pe americani, ca Vilvoi.

La ceva ai dreptate: la noi, ca la nimeni !!!

Antibasistul 06-10-2013 - 17:00

Prostia ta e NEVINDECABILA, ValV:!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 06-10-2013 - 17:07

AVANTAGE de partea CIUhabului!
La el, o exxorcizare la Cernica , AJUTA !

Un segur la GRAJDURI -SOCOLA IASI ,
face , minuni !

La VAL.ohh . rosu , ….autre fois !

IngerAlbastru 07-10-2013 - 05:11

Asta voiam sa stiu ce atitudine a luat „Primăria Capitalei” daca au iesit pe teren Primarul si Secundarul sa numere fisurile pe cladirile clatinande??? ca la o vijelie se vor prabusi dar nu vor fi lipiti de cutremur ci de tornada!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult