Acasa Actualitate-InternaSocial Cutremur de 3,2 grade în Câmpia Română. Seismul s-a simţit în Bucureşti

Cutremur de 3,2 grade în Câmpia Română. Seismul s-a simţit în Bucureşti

scris de Z.V.
16 afisari

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe Richter s-a produs, joi după-masă, în Câmpia Română. Seismul s-a simţit în Capitală.

Cutremur de 3,2 grade - Seismul s-a simtit in Bucuresti

Cutremurul a fost unul de suprafaţă. Seismul s-a produs la 10-12 kilometri adâncime„, a declarat la România TV profesorul Gheorghe Mărmureanu.

Acesta a afirmat în urmă cu câteva zile că românii se pot aştepta în perioada următoare la un seism de intensitate destul de mare. „Anul acesta, România ar putea fi zguduită de un cutremur cu o magnitudine cuprinsă între 6 şi 7 pe scara Richter”, a spus Mărmureanu.

Gheorghe Murmureanu a spus că epicentrul cutremurului a fost în apropierea Capitalei, fiind produs la o adâncime de 5-7 kilometri.  Seismul a avut magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter şi s-a produs în apropierea Capitalei„, a precizat Mărmureanu.

Seismul s-a produs la ora 17,34, la o adâncime de 10 kilometri şi a avut magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter, respectiv intensitate 2 pe scara Mercali. Acesta s-a simţit mai intens deoarece s-a produs la nord de Bucureşti în Câmpia Română’, a declarat Alexandru Hlevca, seismologul de serviciu din cadrul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului,.

1 comentariu

mihai 08-03-2012 - 09:48

Acum e joi dimineata, la ce ora o sa fie cutremurul, sa stiu sa ma bag sub birou.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult