Acasa BusinessMediu-Energie Cutremur de 3,2 grade pe scara Richter în Vrancea

Cutremur de 3,2 grade pe scara Richter în Vrancea

scris de D.P.
17 afisari

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs miercuri dimineața, la ora locală 3,48, în zona seismică Vrancea, conform Institutului Național pentru Fizica Pământului /INFP/.

INFP: Vrancea afectatǎ de un nou cutremur  (foto:yziar.ro)

INFP: Vrancea afectatǎ de un nou cutremur (foto:yziar.ro)

Seismul a avut loc la o adâncime de 128 de kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Vălenii de Munte (42 kilometri), Covasna (48 kilometri), Buzău (48 kilometri), Mizil (51 kilometri) și Râmnicu Sărat (51 kilometri).

Tot miercuri, în aceeași zonă seismică s-au mai produs două cutremure de intensitate mai mică, respectiv de 2,4 grade pe scara Richter (ora locală 0,31) și de 2,7 grade (ora locală 0,55).

Cel mai mare seism din România din acest an s-a produs în data de 29 martie, în județul Buzău, și a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter.

Conform datelor INFP, de la începutul anului 2015, în zona seismică Vrancea, au mai fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade pe Richter, unul având loc în data 24 ianuarie, iar celălalt pe 16 martie.

Anul trecut, pe 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, mișcarea tectonică fiind cea mai mare înregistrată în România în ultimii ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult