Acasa Actualitate-InternaSocial Cutremur de 4,6 grade Richter în Vrancea. A durat aproape un minut

Cutremur de 4,6 grade Richter în Vrancea. A durat aproape un minut

scris de C.S.
13 afisari

Un cutremur cu magnitudinea de 4,6 grade pe scara Richter s-a produs, sâmbătă dimineață, la ora locală 9,55 (7,55 UTC), în zona seismică Vrancea, în județul Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

 

cutremur

INFP: Cutremur în zona Vrancea,

Este cel mai puternic seism produs anul acesta în România. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. 

Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar. 

De la începutul acestei luni, în România s-au propus 26 de cutremure, cele mai multe în zona seismică Vrancea, iar cel mai mare s-a înregistrat în cursul zilei de sâmbătă, de 4,6 grade pe Richter.

Anul trecut, cel mai puternic cutremur din România s-a produs în data de 22 noiembrie, în zona Vrancea, și a avut magnitudinea de 5,7 grade pe Richter.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult