Acasa Actualitate-InternaSocial UPDATE Cutremur de 5.2 grade. L-ai simţit ?

UPDATE Cutremur de 5.2 grade. L-ai simţit ?

scris de Ziua Veche
18 afisari

UPDATE –  Un cutremur a fost înregistrat miercuri seara la o adâncime de 107 de kilometri, în zona Vrancea.

Seismul a avut loc la 22.45 şi s-a simţit şi în Bucureşti. Institutul National pentru Fizica Pamantului informează că seismul a fost în apropiere de Covasna (39km),Ramnicu Sarat (48km),Focsani (52km),Targu Secuiesc (52km),Buzau (58km).

„A mai fost un cutremur similar in martie tot in acest an, tot de 5. Zonele cele mai afectate pentru cutremurele de acest tip sunt zonele dinspre Moldova si Campia Romana, Focsani, Bucuresti, Ploiesti, Iasi, zona situata in afara arcului carpatic. Anul acesta este ceva mai activ fata de anii precedentii. Nu cred ca aceasta activitate ar iesi prea mult din regimul activitatilor din Vrancea, nu as considera ca este un semn ca ar veni un cutremur mare, insa zona Vrancea e capabila sa produca cutremure mari”, a spus la România TV Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP).

Iniţial, pe INFP s-a anunţat că seismul a fost de 5,2 pe Richter, la o adâncime de 100 de kilometri, în zona Munteniei. Institutul National pentru Fizica Pamantului a spus în prima fază că seismul a fost în apropiere de Baicoi (6km), Plopeni (10km),Boldesti-Scaeni (12km), Ploiesti (15km), Moreni (20km).

Un cutremur cu magnitudinea de 5.2 grade s-a produs miercuri seara, la ora 22.45, în apropiere de Băicoi, judeţul Prahova. Seismul s-a simţit şi în Bucureşti.

 

Cutremur de 5.2 grade in Muntenia. L-ai simţit ?

Cutremur de 5.2 grade in Muntenia. L-ai simţit ?

Cutremurul a fost înregistrat miercuri seara la o adâncime de 100 de kilometri, în zona Munteniei. Seismul a avut loc la 22.45 şi s-a simţit şi în Bucureşti. Institutul National pentru Fizica Pamantului informează că seismul a fost în apropiere de Baicoi (6km), Plopeni (10km),Boldesti-Scaeni (12km), Ploiesti (15km), Moreni (20km).

De asemenea, în dimineaţa zilei de miercuri, un cutremur cu magnitudinea de 2,9 s-a înregistrat în România, în zona Vrancea.

Cel mai mare cutremur care a zguduit Romania a fost de 7,9 grade pe scara Richter si a avut loc in urma cu 212 ani. Daca ne uitam cu atentie la anii dintre seismele de magnitudine mare, observam ca acestea au loc dupa minimum 27 de ani.

Potrivit site-ului world-earthquakes.com in perioada 2012-2016 in Romania ar putea fi lovita de un cutremur major. Tot specialistii de aici spun ca anul critic ar fi chiar 2014.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult