Acasa Actualitate-InternaSocial Cutremur la curtea Regelui Mihai. De ce a fost dezmoştenit Prinţul Nicolae

Cutremur la curtea Regelui Mihai. De ce a fost dezmoştenit Prinţul Nicolae

scris de Z.V.
65 afisari

Regele Mihai a retras nepotului său Nicolae titlul de „Principe al României”. Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai l, „în ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de ‘Principe al României’ și calificativul de ‘Alteță Regală'”.
Nicholas Michael Medforth-MillsDe asemenea, regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi, precizează sursa citată.

„În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți. Păstrând aceeași afecțiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduiește că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-și servi idealurile și de a folosi calitățile cu care Dumnezeu l-a înzestrat”, indică sursa citată.

Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înștiințarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de regele Mihai, mai informează comunicatul.

Principele Nicolae s-a născut la 1 aprilie 1985, la Geneva, ca fiu al principesei Elena și al lui Robin Leslie Medforth-Mills, oficial al Organizației Națiunilor Unite.

În 2010, la împlinirea vârstei de 25 de ani, regele Mihai I i-a conferit titlul de principe al României și calificativul de Alteță Regală, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Elisabeta.

Din anul 2007, potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, Principele Nicolae era al treilea în Linia de Succesiune la Coroana României.
La câteva ore după anunțul făcut de Casa Regală în legătură cu pierderea de către prințul Nicolae a drepturilor de moștenitor al Coroanei, fostul prinț și-a trecut pe pagina de Facebook numele de muritor de rând, Nicholas Michael Medforth-Mills, și a publicat explicația oficială oferită de Casa Regală pentru excluderea sa. Ioan Luca Vlad, consilier privat al Casei Regale a spus că de vină pentru decăderea din drepturi a moștenitorului ar fi faptul că acesta „a avut activități private care nu concordă cu activitatea de moștenitor”.

Nicolae a avut implicări în sportul de performanță, activități private ce nu concordă cu activitatea de moștenitor, nu avea experiență diplomatică, iar aceste provocări erau prea mari și puteau nu meargă atât de bine în viitor. Si de ce să astepți sa fie o problema când poți să o închei de comun acord înainte. Coroana rămâne puternică cu Linia de Succesiune pe care o avem”, a spus Ioan Luca Vlad.
Acesta a anunțat într-o intervenție la postul Digi Tv că Nicolae a plecat deja din țară și că se va stabili în Kenya, unde a lucrat în 2006.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult