Acasa Actualitate-InternaSocial CUTREMUR puternic în Vrancea. S-a simțit în 4 țări

CUTREMUR puternic în Vrancea. S-a simțit în 4 țări

scris de C.P.
102 Afisari

Magnitudinea cutremurului produs joi dimineaţa, la ora locală 6:50, în judeţul Buzău, a fost revizuită din nou, de la 5,2 la 5,4, potrivit datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

CUTREMUR PUETERNIC de 5,4 grade în VRANCEA

De asemenea, a fost revizuită şi adâncimea la care s-a produs seismul, respectiv 148,8 kilometri.

Conform noilor date, cutremurul a avut în apropierea următoarelor oraşe: 73 km est de Braşov, 72 km nord-est de Ploieşti, 117 km vest de Brăila, 120 km vest de Galaţi şi 122 km nord de Bucureşti.

După înregistrarea automată a cutremurului, INCDFP va face şi o revizuire manuală, care va arăta exact magnitudinea şi adâncimea la care s-a produs seismul din această dimineaţă.

Cel mai mare seism din acest an s-a produs în data de 16 ianuarie 2022 şi a avut magnitudinea de 4,4, în timp ce anul trecut a fost înregistrat pe data de 26 mai un cutremur cu o magnitudine de 4,7 pe Richter.

Acesta este cel mai puternic seism din ultimii doi ani şi jumătate. În 31 ianuarie 2020 a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe Richter în, judeţul Vrancea, la adâncimea de 121 de kilometri. Un cutremur mai mare, cu magnitudinea 5,8 pe Richter, a avut loc în octombrie 2018, în judeţul Buzău.

Activitatea seismică din Vrancea este una normală, iar cutremurul cu magnitudinea 5,4 care a avut loc în această dimineaţă nu produce replici, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Constantin Ionescu, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

„Cutremurul din această dimineaţă a avut intensitate V şi s-a produs la o adâncime de 148 de kilometri, în funcţie de numărul de staţii care au fost introduse în localizare. Este un cutremur moderat în activitatea seismică din zona Vrancea şi nu produce replici. Totul este în limite normale”, a precizat şeful INFP.

În urma cutremurului care a avut loc joi dimineaţă, în zona seismică Vrancea, cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

”Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime”, a precizat IGSU.

IGSU mai anunţă că, în cazul seismelor, sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanşării acestora.

”Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate (de exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarelor de urgenţă)”, arată sursa citată.

1 comentariu

Constantinescu Valentin-Ionut 03-11-2022 - 11:00

VA PUPA FRATELE ‍☠️☠
https: //earthquake. usgs. gov/earthquakes/map/?extent=9.27562,-151.25977&extent=59.22093,-38.75977

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult