Acasa Actualitate-InternaSocial Cutremurator – Marmureanu: Seism de 6-7 pe Richter in 2012, in Romania

Cutremurator – Marmureanu: Seism de 6-7 pe Richter in 2012, in Romania

scris de Marius Bâtcă
4 afisari

Romania ar putea fi zguduita in 2012 de un cutremur cu o magnitudine cuprinsa intre 6 si 7 pe scara Richter, sustine Gheorghe Marmureanu, presedintele onorific al Institutului de Fizica a Pamantului.

Gheorghe Marmureanu a spus ca nu poate fi anticipat niciodata cu exactitate un cutremur de o intensitate mare, dar a afirmat ca exista o posibilitate ridicata ca anul acesta Romania sa fie lovita de un astfel de dezastru.

Aceasta declaratie, facuta la Pro TV, survine la un an dupa ce, profesorul Marmureanu, a anuntat ca Romania nu ar trebui sa isi faca probleme in legatura cu un posibil cutremur major inainte ca tara sa fie lovita de cateva seisme minore, sublinind totodata ca “Vrancea, din punct de vedere geologic, nu poate produce un cutremur cu magnitudinea mai mare de 7,5 pe Richter”.

Aceasta afirmatie nu este deloc imbucaratoare pentru oficialii Primariei Capitalei, care stiu ca in Bucuresti sunt 272 de cladiri care “prezinta pericol de prabusire in cazul uni cutremur major”, insa numarul exact poate fi mult mai mare. Totusi, expertii sunt de parere ca, atata vreme cat miscarea tectonica nu va depasi 7 pe scara Richter, cladirile, inclusiv cele cu bulina, vor rezista.

Pe 4 martie s-au implinit 35 de ani de la cel mai mare seism care s-a produs in Romania. Atunci cutremurul de 7,2 grade pe scara Richter produs in regiunea Vrancea si resimtit in intreaga zona a Balcanilor a provocat peste 1500 de victime.

2 comentarii

un roman verde 05-03-2012 - 15:56

Ce si-o fi zis si asta? „Ia sa trantesc io una, asa, strong, ca tot se facura 35 de ani de la Al Mare!” Asta dupa ce zise ca nu se pune problema Unuia Si Mai Mare in urmatorii ani… Mincinos cu simbrie si mai multe nu!

...0vidiu... 06-03-2012 - 19:57

… Marmureanu … ne cutremura …
Cu prostia …

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult