Acasa Actualitate-InternaSocial Cutremurele din Galaţi. Cauza identificată de specialişti

Cutremurele din Galaţi. Cauza identificată de specialişti

scris de M.A.
7 afisari

Cutremurele din Galaţi. Cauza identificată de specialişti: reactivarea unei falii. Se ia în calcul şi exploatarea petrolieră.

Cutremurele din Galaţi. Cauza identificată de specialişti

Cutremurele din Galaţi. Cauza identificată de specialişti (foto: B1 Tv)

„S-a reactivat o falie care este situată în apropiere de localitatea Izvoarele şi care a mai dat cutremure. Dar acum este o activare ieşită puţin din comun, din tipar. Nu putem opri acest fenomen şi s-ar putea ca evenimentele să mai dureze câteva zile. În mod normal, după activitatea intensă de până acum, ar trebui să ne aflăm în zona descrescătoare a activităţii seismice”, a declarat Grigore Adrian, specialist la INFP, transmite Antena 3.

Gălăţenii din localitatea Izvoarele par să fi ajuns la capătul răbdării. Speriaţi de cele peste 100 de cutremure din ultimele 12 zile, oamenii cer acum ajutor din străinătate, după ce specialiştii noştri nu au încă un răspuns la această situaţie.

La întrebarea unor localnici din zonă dacă seismele au legătură cu exploatarea petrolieră din zonă, seismologii su spus că este luată în calcul şi această ipoteză, dar că din datele de până acum nu poate fi considerată o cauză, transmite Realitatea Tv.

De asemenea, expertul a spus că seismologii iau în calcul inclusiv ipoteza ca inundaţiile puternice din zonă să fi influenţat activitatea seismică din ultima perioadă. „Este vorba despre efectul apei asupra activităţii seisimice, şi anume în momentul retragerii apelor apare aşa-numita seismicitate indusă. Deci poate influenţa seismic şi faptul că aţi avut o inundaţie aici”, a explicat expertul seismolog. „Noi nu excludem nicio posibilitate, dar mai întâi trebuie să culegem toate datele. Am adus patru staţii sesimice de mare amplificare plantate în zona epicentrului, plus cinci aparate GPS care măsoară mişcările seismice. Suntem hotărâţi să avem toate datele. Noi suntem aţintiţi cu toată atenţia asupra zonei şi monitorizăm toate evenimentele”, a spus expertul, care a reamintit că sâmbătă în zonă au fost trei cutremure: unul de 3,5 grade la cinci kilometri adâncime, unul de 3,3 grade la 4,5 kilometri adâncime şi unul de 2,9 grade la doi metri adâncime.

Expertul seismolog a mai spus că ultimul cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, înregistrat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona Vrancea, ar putea avea o influenţă în ceea ce priveşte descărcarea din energia acumulată în zona Izvoarele, lucru care „ar ajuta la liniştirea activităţii seismice”. Potrivit expertului, este puţin probabil ca în perioada următoare să mai apară cutremure de peste 4 grade. „Ce a fost greu a trecut”, a spus acesta. El a reamintit că, în afară de Vrancea, unde au loc cutremure de adâncime, teritoriul României este „bântuit” şi de cutremure de suprafaţă, ca de exemplu în zona Făgăraşului, Banatului (unde în 1990 au avut loc o serie de cutremure, fenomene similare celor de acum din zona Galaţi), dar şi în zone precum Carei, Tulcea şi în sudul Dobrogei (din Bulgaria) influenţând zona Mangalia Constanţa.

9 comentarii

IV 06-10-2013 - 17:19

Ce mincinosi!, stiu foarte sigur ca este din cauza extragerilor de titei, si experti dar si toata clasa politica, dar tac precum porcii in papusoi, deoarece au pus botul la „cascaval”. sa fie trasi la raspundere cei acre au aprobat si au emis autorizatii pentru extragerea petrolului, si asta este decat inceputul sa va tineti bine cand o sa inceapa gazele de sist (praful si pulberea se alege)!

Antibasistul 08-10-2013 - 08:41

CORECT!

gelu 08-10-2013 - 12:02

Cauza pentru care se produc cutremurele in zona Schela-Izvoarele, este activitatea de injectare a apei sarate sub presiune de catre cei de la OMVPetrom in doua sonde experimentale, injectare care se face la o adancime mult mai mare decat cea pentru care a fost data aprobarea. Cititi aici aprobarea de mediu, fara pauzele de rigoare. “ht tp:/ /ap mgl.an pm . r o /fil es/AR PM% 20Ga lati/ACOR DURI/Pro iect%20ac ord% 20de% 20medi u/201 2/nov/O MVPET ROMProie ctacor dmediu sonde14901 491.p df”

IngerAlbastru 07-10-2013 - 10:21

Cauzele sint identificate insa nu publicate pe intelesul publicului, adica se ascunde adevarul sau se spune doar o versiune al adevarului, varianta ne_adevarata 🙂
Se apropie Halloween si precis dracii vor sa iasa din Iad s-ar interpreta de BOR fenomenul insa ei nu se vor amestecati in afacere inca!!!

Tache 07-10-2013 - 10:42

Distanta Galati – Cernavoda, pe harta rutiera, cu traseu ocolitor, este de 160 de kilometri. Distanta in linie dreapta este mai mica. La Cernavoda functioneaza o centrala nucleara.

Pana la gazele de sist ne mananca radiatia…..

IngerAlbastru 07-10-2013 - 10:49

Pai centrala aia nucleara nu-i carpit ca lumea de canadieni in care romanii cred mai mult decat in orice dumnezeu??? de unde sa vina si radiatiile daca nu de la fisurile provocate de cutremurele extinse!!!

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 07-10-2013 - 14:34

„Specialistii” s-au pronuntat. Si s-au pronuntat in pur stil romanesc, adica, ni s-a servit o gogoase pe car enici macar huhu n-o crede, oricit ar fi el de naiv si de fraier. Ramii tzutz cind auzi de trasnaia asta cu „se creaza o noua falie”. Cit de „specialist” trebuie sa fii ca sa vii cu nerozia asta? Acesti „specialisti” sunt atit de siguri d pe ei, incit la intrebarea daca aceste cutremure pot fi cauzate si de extractiile de sist, „specialistii” spun ca „e posibil”! Ba, timpitilor, specialistii lu’ peste, sunteti siguri ori ba? Nu poti sa vii si sa spui ca am rezolvat cazul, dar acceptam si alte ipoteze! Cine-i seful afcestor specialisti? Huhu Ciu, cumva? Pina la urma, locuitorii din Izvoarele ramin la „ipoteza” lor cum ca ” din cauza astora care scot din maruntaili pamintului gaze si alte alea suferim noi zguduiturile-astea! Sa vie astia care au secatuit pamintu’ si sa bage inapoi altceva ca sa nu se mai zguduie!” Pe omul de rind n-ai cum sa-l bramburesti cu timpenii „stiintifice”. Dar ce spun eu stiintifice? Aici nu avem de-aface cu stiinta, ci cu o aiureala pur romaneasca. Nimeni nu stie nimic. Totul e la voia intimplarii. Cutremurele vor veni si mai multe, iar amaritii aia vor merge mai repede la Biserica decit la „specialisti”, ca asa suntem noi oamenii, ne cred dumnezei, si cind ne-o da cineva peste bot, ne incovoiem schinarile si mergem la doamne-doamne sa-L rugam sa nu n e mai pedepseasca atita.

Antibasistul 08-10-2013 - 08:48

Corect, Huhu e un ,,naiv-fraier,, iar tu esti un țicnit slugoi al lui DD si Basescu!
Vai de capul tau pe, in care, tare te-au batut securistii lui Ceausescu!

mosu 08-10-2013 - 14:18

acolo se extrage petrol prin metoda fragmentarii ,urmeaza sa dea drumul si la extractia de gaze dupa care urmeaza sa se formeze o mare acolo.fos ganian si-a dat demisia o sa vina ministru tariceanu care o sa dea marea formata p-e nimic la canadieni

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult