Acasa Actualitate-InternaSocial Cutremurele, spitalele, singuratatea si necunoscutii, marile spaime ale bucurestenilor

Cutremurele, spitalele, singuratatea si necunoscutii, marile spaime ale bucurestenilor

scris de Ziua Veche
3 afisari

 

.Aproape trei eferturi din populatia Capitalei (71%) are o perceptie generala negativa asupra evolutiei orasului, data de perspectiva in general negativa asupra vetii, potrivit unui studiu sociologic al SNSPA, realizat in perioada 18 aprilie-3 mai.


Starea drumurilor din Bucuresti reprezinta cea mai grava problema care ar trebui rezolvata in Capitala, considera 44% din bucuresteni. Urmeaza in ordine: curatenia orasului (23%), traficul (22%), infractionalitatea (17%), starea spitalelor (12%), locurile de parcare, locurile de munca, canalizarea, transportul in comun, lipsa spatiilor verzi, insuficienta locuintelor, iluminatul public, costul intretinerii, construirea de gradinite/scoli. Pe ultimul loc este problema alimentarii cu apa. La intrebarea „care este cea mai grava problema care ar trebui rezolvata in cartierul in care locuiti?” s-au impus, pe primele trei locuri, sapte probleme stringente (in 12 cartiere definite): infractionalitatea, curatenia, locurile de parcare, starea drumurilor, canalizarea, iluminatul public, lipsa spatiilor verzi.

Studiul arata ca populatia Bucurestiului are mai multa incredere in primariile de sector decat in primaria Capitalei. La intrebarea „Daca duminica viitoare ar fi alegeri pentru Consiliul Local al Capitalei, cu ce partid ati vota?”, bucurestenii au raspuns, in ordine: PD-L (21%), PNL (17%), PSD (17%), PRM (3,5%), in timp ce 35% din respondenti nu ar vota. Culegerea datelor s-a realizat inaintea propunerii masurilor Guvernului de reducere a salariilor si pensiilor, „prin urmare situatia actuala este una care suporta modificari cel mai probabil de 5-6 procente”, arata SNSPA.

Pe de alta parte, un procent de aproximativ 40% din bucuresteni au acordat o nota modesta primarului Sorin Oprescu (media 5,7) la intrebarea cat de multumiti sunt de modul in care si-a exercitat acesta pana acum functia de primar. In egala masura, toti primarii de sector sunt apreciati mai bine ca Sorin Oprescu.

Studiul SNSPA releva faptul ca cel mai mult bucurestenilor le este frica de cutremur (65%), de spitale (52%) si de singuratate (54%). De remarcat ca la polul opus se afla politia. 82% din locuitorii Capitalei au raspuns ca nu le este teama de oamenii in uniforma albastra. In continuare, bucurestenii se tem de cainii vagabonzi (52%), urmati de necunoscuti (44%) si de taxe, tribunale si cersetori. Bucurestenilor le este cel mai putin frica de vecini (9%).

In privinta aprovizionarii, cei mai multi bucuresteni (41%) isi fac cumparaturile din piata, supermarketul din apropierea locuintei si din hipermarketuri (deplasare auto). Supermarketurile cu cel mai nepoliticos personal au fost mentionate, in ordine: Cora, Mega Image, Carrefour, Real, Metro, acestea , fiind mentionate si la intrebarea „Ati fost inselat vreodata la un supermarket? Daca da, care?”. Pe lista figureaza si Auchan, Kaufland, Primavara.

0 comentariu

Huhu sulangiul 18-07-2010 - 13:41

Continua la fel si cind scri despre lichelele pedeliste!

Parpanghel 18-07-2010 - 14:30

Profesorasul de langue francaise, a ajuns demultisor la limita superioara a incompetentei, si se ia si de un om de caracter si de o inteligenta rara cum este senatorul FRUNDA. BELLUTZU norocul si bafta ta este ca ai oameni de valoare in spatele tau, caci tu BELLI-TAI de mult…

strutocamila666 19-07-2010 - 08:22

de ce urasti gramatica limbii romane la fel de tare ca pe pedelisti? „SCRI” nu exista in limba romana, ci doar SCRII. punem pariu pe o carotida de pedelist ca nu stii sa scrii: inoata sau innoata? inebunesti sau innebunesti? (sic!)

Huhu sulangiul 19-07-2010 - 08:49

Stiu cum se scrie scrii, ori ce om greseste cind scrie in graba si numai verifica ce a scris!
DACA IN ROMANIA AR EXISTA JUSTITIE ATI FI CONDAMNATI LA PUSCARIE PE VIATA PENTRU SUBINAREA, RUINAREA ECONOMIEI NATIONALE!!!

Huhu sulangiul 19-07-2010 - 08:55

SUBMINAREA, nu SUBINAREA, corectai pentru ca sa nu dai in icter negru, strutocamilo666 pedelista-basista-securista

Dan Tanasa 28-07-2010 - 16:03

Foarte bun articolul! Felicitari!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult