Acasa Actualitate-InternaSocial Daca elevul nu va invata sa invete o sa ajungem ca-n Congo

Daca elevul nu va invata sa invete o sa ajungem ca-n Congo

scris de Ziua Veche
1 afisari

In dialogul purtat cu cititorii ziuaveche.ro, secretarul general al FSLI, Liviu Marian Pop a relatat despre cateva cazuri in care unii absolventi al claselor primare nu cunosc tabla inmultirii insa au reusit sa absolve cu brio diverse facultati. Pop si-a aratat convingerea ca daca in urmatorii ani elevul roman nu va fi adus in centrul educatiei societatea romaneasca va deveni una congoleaza. Pe de alta parte, Pop a inteles sa atraga atentia asupra unui alt fapt ingrijorator: prin introducerea criteriului de admitere la facultati doar in baza mediei de la bacalaureat calitatea invatamantului liceal a scazut aparand foarte multi absolventi cu „hartii” scoase pe banda rulanta.

 

 

profesor

In ultima vreme se vorbeste tot mai mult despre diminuarea numarului de ore pe saptamana la clasa. Stiu ca FSLI s-a implicat in revizuirea curriculumului in invatamantul liceal. Are in vedere dl Pop si planurile cadru de la gimnaziu? In ideea transformarii unui numar de ore din trunchi comun in CDS, la ce discipline va ganditi? La gimnaziu sau primar s-ar putea trece in CDS religia sau educatia tehnologica, si asta fara mari implicatii sociale, avand in vedere ca cei ce predau aceste discipline sunt de multe ori preoti sau ingineri, deci pot merge sa profeseze in domeniile pentru care s-au pregatit. Va multumesc!

 

Liviu Marian Pop

Legat de numarul de ore pe saptamana la clasa, ceea ce stim din declaratiile reprezentantilor Ministerului acesta o sa fie de maxim 30 la nivel liceal si gimnazial si maxim 20 la nivel primar. Nu avem in acest moment, oficial, facut public nici un proiect legat de acest aspect iar in momentul in care o sa intram in posesia lui cu siguranta vom convoca Departamentul Federatiei care se ocupa de curriculum si evident vom face si dezbatere pubica cum am facut si cu planurile cadru la filiera tehnologica. Cu siguranta, insa, ceea ce incercati sa argumentati dumneavoastra precum si dezbaterea acestor planuri o sa fie mult mai ancorata in realitate dupa aparitia proiectului legii educatiei si a statutului personalului didactic care o sa se intample din datele noastre pana in 3 martie 2010.

 

viorel

Bine scris ca la nivel national reprezinta doar dascalii din Maramure!(sarac ii).Este secretar „general” si nu se vede aportul „sangelui tanar” intr-o federatie majoritar imbatranita! Va continua politica seniorului Cornea?
Daca e asta raspund : nu multumesc!Pas!

 

Liviu Marian Pop

Faptul ca reprezint numai dascalii din Maramures este total eronat deoarece statutul FSLI nu prevede incompatibilitate intre functia de presedinte al unei organizatii afiliate si functia de conducere in cadrul Federatiei. Legat de activitatea mea ca presedinte la nivel de judet puteti consulta pagina www.slimm.ro iar legat de activitatea organizatiei pe care o conduc puteti consulta www.jurnalsindical.ro si/sau www.eurosind.ro . In ceea ce priveste activitatea mea ca secretar general cu sau fara ghilimele, acesta activitate se poate regasi pe www.fsli.ro , revista Catedra a Federatiei iar agenda zilnica a subsemnatului o gasiti www.liviumarianpop.info . Recunosc ca, in timpul liber intre drumurile Baia Mare – Bucuresti precum si Bucuresti si alte sindicate afiliate la FSLI, incerc sa comunic pe blogul personal, pe forumul ministerului, pe forumul Sindicatului judetean si pe forumul personal pe care prefer sa nu le fac publice in acest comentariu google fiind la dispozitia oricarui utilizator. In ceea ce priveste strategia FSLI nu pot sa continui decat ceea ce s-a votat in anul 2007 pe care o gasiti pe site-ul Federatiei dar cu siguranta vor fi multe lucruri pe care suntem nevoiti sa le adaptam si datorita modificarilor legislative din Romania. Politica sindicala a federatiei noastre face ca in momentul de fata FSLI sa numere un numar de 200000 de membri cu mult peste celelalte doua federatii care cumulate se apropie de 100000 de membri, federatia noastra fiind cea mai mare din invatamant la nivelul UE. Asta si deoarece FSLI este independenta politic, membri din conducerea acesteia neavand dreptul sa fie nici membri de partid, FSLI fiind singura federatie din invatamant care nu a semnat angajamente politice nici prin confederatie, nici prin federatie. Astept din partea dumneavoastra propuneri pentru imbunatatirea, completarea, amendarea si argumentarea „politicii” colegului meu.

 

 

Cititor vechi

NU avem nici o intrebare pentru ilustrul necunoscut. Sa-l intrebe dascalii pe care sustine ca-i reprezinta ce a facut pentru ei de sunt in momentul de fata intr-o situatie jalnica, cu salarii mici, umiliti si terfeliti public de iubitul vostru Basescu….

 

Liviu Marian POP

Ceea ce am facut pentru cei care ma cunosc si pe care ii reprezint gasiti in documentele vremii. Ca sunt situatii in care nu am reusit sa obtinem in totalitate ceea ce ne-am propus prin mandatul membrilor de sindicat, este adevarat. Asta pentru ca intotdeauna cand se merge la negocieri fiecare parte merge cu obiective bine stabilite. Fara a politiza raspunsul pot sa spun ca ultimii doi ani ai negocierilor cu reprezentantii Guvernului analizat prin prisma rezultatelor se pot sintetiza intr-o fraza „nu au reusit sa ne ia cat si-au propus”. Din acest punct de vedere pot sa spun ca am reusit sa stavilim intentia guvernantilor, indiferent de culoarea lor, de a distruge si mai mult ceea ce a mai ramas din invatamantul romanesc, intentie bine gandita de catre ei deoarece cu cat au un electorat mai putin educat cu atat il pot manipula cu promisiuni de campanie ieftine si galagioase.

 

Liviu1

Il intreb eu pe d-nul Pop ce mai spera el sa faca in distrugerea asta ?! Ce se mai poate face intr-un sistem care nu se controleaza, unde se fac unii pe altii profesori si doctori docenti, in care se practica trocul politic ieftin: voi scoateti hartii pe banda rulanta si aveti in felul asta de lucru („fa-te ca lucrezi, Mircea !”), noi va aruncam firimiturile care raman de la masa politica iar fraierii care vor sa se dea mari ca au absolvit nu stiu ce scoli sa se descurce cu hartiile pe care le dati !

Liviu Marian POP

Fara a fi nostalgic vremurilor dinainte de 1989 pot spune ca dupa acele evenimente, educatia din Romania a fost abandonata incet-incet de societate si de familie ramanand exclusiv in ograda scolii. Din pacate, dupa acesti 20 de ani singurii care mai fac educatie atata cat pot sunt dascalii. Societatea nu mai are timp de elevi, parintii alearga intre doua sau trei locuri de munca pentru a reusi sa reziste, elevul si prescolarul ramanand doar cu educatia pe care o prinde in cele 50 de minute ale unei ore in care dascalul incearca pe langa continutul programelor incarcate sa faca si putina educatie. De aceea este absolut necesar pentru viitorul societatii romanesti ca elevul sa fie adus in centrul educatiei. Daca nu, suntem condamnati la o natiune tip congoleza. Pentru a preintampina toate acestea avem nevoie de trei lucruri in reforma sistemului educational: programe scolare si curiculum adaptat la cerintele UE, baza materiala si dotari la acelasi nivel si resursa umana bine pregatita si bine motivata. Pentru toate acestea este nevoie de bani. Bani care nu trebuie sa fie investiti in acele gauri negre asa cum s-a facut pana acum pentru ca, cel putin in ultimii 20 de ani educatia din Romania pe langa banii insuficienti (intotdeauna PIB-ul educatiei a fost sub cel prevazut de lege chiar daca FSLI a fost singura organizatie din Romania care a adunat peste 200000 semnaturi in scopul modificarii procentului din PIB alocat educatiei de la 4 la 6%), acestia au fost si deficitar administrati. Nu vreau sa readuc in atentie investitiile in acele unitati scolare care acum se inchid din lipsa de elevi precum si investitiile in materialele care se afla in unele unitati scolare pline de praf si nefolosite. Cu siguranta din punct de vedere al educatiei, fara a arunca pisica in curtea universitarilor, acestia au avut un moment in care au influentat invatamantul preuniversitar esential. Astfel prin introducerea criteriului de admitere la facultati doar in baza mediei de la bacalaureat calitatea invatamantului liceal a scazut aparand foarte multi absolventi cu acele „hartii”. Din pacate multi din acestia au ajuns ulterior in pozitii de decizie asupra sistemului de invatamant , decizii care au continuat prin eliminarea admiterii in liceu precum si cele legate de salarizarea personalului din invatamant. Sistemul de invatamant din acest moment este intr-un echilibru foarte fragil iar ceea ce se poate face pentru evitarea dezastrului este doar o finantare mult mai corecta si mult mai mare a acestuia. Daca nu proverbul chinezesc „cine nu investeste astazi intr-un profesor o sa investeasca maine doi lei intr-un politist” o sa fie de mare actualitate in viitorul apropiat.

 

 

Liviu1

 

Si apoi cum vreti sa-i pregateasca scoala ca „sa dea piept cu viata” ?! Ce sa-i invete ?! Cum sa se fereasca de tepe si tepuitori ?!!! Cum sa-si tina cuvantul dat ?! CUM SA FIE OAMENI ?!!! Cred ca smecheria asta cacapitalista cu ministerul „educatiei” (nu mai scriu si de sintagma „si al cercetarii” ca tine de un alt subiect la care am tot comentat la Ziua „veche” !) induce pe multa lume in eroare …

 

Liviu POP

Asa cum am mai spus, mai sus, educatia se face doar de catre profesor la scoala de aceea este nevoie ca parintele sa se apropie mai mult de scoala, programul de tip „after school” sa fie repede pus in practica Ministerul avand doar obligatia sa prevada acele programe pe care profesorii impreuna cu parintii si alte institutii ale statului sa le urmeze dupa orele de curs. O sa fie foarte greu ca dupa 20 de ani de declin al societatii romanesti doar scoala singura si nesustinuta sa ridice aceasta societate. Cum si cat ne vom implica depinde de fiecare dintre noi.

 

Liviu 1

„Integralele si formula otetului”, cum le ziceti d-tra atat de pueril, va folosesc si v-au folosit mai mult decat va puteti d-tra da seama … Problema invatamantului romanesc este ca nu reuseste sa va faca sa va dati seama de importanta acestor cunostinte iar criza morala prin care trece omenirea cu manifestarea (mai mult infestarea) cacapitalista de la noi adanceste si mai mult aceasta prapastie !!! P.S. Mi-am permis sa raspund in locul d-lui Pop ca aici este totusi un forum …

 

Liviu POP

Multumesc pentru raspuns si ca o completare as vrea sa spun cateva lucruri. Legat de adaptarea scolii societatii in primul rand trebuie sa stabilim pentru cine pregateste scoala elevii. Pentru familie, pentru societate sau pentru mediu economic.

 

Domnul Trandafir

De ce scoala romaneasca pregateste inadaptati ai societatii. Iesim de pe bancile scolii, aproape oricare ar fi ea, cu un bagaj de cunoastinte atat de nefolositor ca daca am realiza atunci am putea spune ca ne-am pierdut timpul degeaba. Cui folosesc integralele sau formula otetului? De ce elevii nu sunt pregatiti sa dea piept cu viata?

2. De ce a disparut respectul pentru profesor? Cine este de vina, profesorul, parintele, societatea?

 

Liviu Marian POP

Nu stiu cati dintre noi cunosc faptul ca fara „integrala” nu am reusi niciodata sa masuram o suprafata chiar daca ea este teren agricol, gradina, sufragerie, etc., iar despre reactia dintre otet si bicarbonat nu vreau sa vorbesc aici pentru ca este mai putin periculoasa decat aceea dintre acidul sulfuric si apa (aici e o problema care in care se toarna). Intr-adevar scoala romaneasca are o problema in continutul disciplinelor care sunt predate deoarece s-a trecut de la sase zile de scoala la cinci fara ca sa se faca o reforma reala in programele fiecarei discipline. Asistam la continuturi care se predau la mai multe discipline iar caracterul de interdisciplinaritate lipseste cu desavarsire. Este nevoie de o reforma reala iar Federatia noastra a depus deja o strategie inclusiv la Comisia prezidentiala de invatamant, precum si la Ministerul Invatamantului (inca din anul 2000) prin care am cerut o reforma cap-coada a sistemului de invatamant si nu o carpeala facuta de fiecare ministru sau „tentativa de ministru” . Vreau sa spun ca fara o finalitate reala a invatamantului preuniversitar pornind de la competenetele cheie pe care trebuie sa le dobandeasca elevul la finalul clasei a XII-a, competente care trebuie sa se regaseasca in fiecare programa scolara si bine stabilita pe cei 15 ani de educatie, nu o sa putem sa discutam de o reforma reala. Iar cine nu intelege ca orice reforma inseamna bani in plus cel putin pentru o perioada scurta de timp, simuleaza ideea de reforma.

 

pribeagul

Atita galagie, atitea schimbari, atitea reforme, atitea revolutii in sistemul de invatamint ma fac sa cred ca acei care conduc acest proces sunt niste aiuriti, niste timpiti. Mai incetati odata, treceti la treaba!

 

Liviu POP

De trecut la treaba ar trebui sa treaca, fara o ordine prestabilita, politicienii, guvernantii, parintii, elevii, profesorii. Cati dintre ei muncesc cu si pentru elevi va las pe dumneavoastra sa raspundeti. Ca dascal, lasand la o parte haina de sindicalist, pot spune ca trebuie sa lucrez 50 de minute intr-o ora dupa o programa aprobata de minister intr-un cadru legislativ stabilit de Guvern si Parlament. Ca pentru acea ora sunt nevoit uneori sa petrec zeci de ore acasa nu vreau sa discut aici pentru ca ar insemna sa postez zecile de probleme de matematica pentru care elevii carora le predau asteapta raspuns. Asta deoarece si manualele scolare sunt facute de catre niste cadre didactice mai mult universitare aprobate de catre Minister si pe care eu trebuie sa le folosesc la clasa. Nici aici nu imi raspunde nimeni la intrebarea pe care eu ca simplu dascal o pun „daca numarul de lectii pe care trebuie sa le predau este mai mare ca numarul de ore cate lectii trebuie sa predau intr-o ora in asa fel incat elevul sa inteleaga”. Aceasta goana in predare face ca la inceputul clasei a IX sa am elevi care nu stiu tabla inmultirii si nici macar la finalul clasei a XII. Nu imi permit ca in calitate de simplu dascal sa intreb cum au reusit sa obtina diplome de licenta persoane care nu au diplome de bacalaureat. Asa ca eu vreau sa fac treaba in timpul celor 50 de minute si mai mult decat atat as vrea sa nu fiu nevoit sa stau acasa ore intregi pentru a-mi concepe si corecta lucrari de control, pentru a incerca sa sintetiz din trei manuale alternative aprobate de onor Minister continuturile corecte pe care le voi preda a doua zi precum si planurile de lectie inainte de inceperea acestora. As prefera sa fac toate aceste lucruri la scoala in cabinetul profesorului care lipseste in acest moment cu desavarsire in peste 90% dintre unitatile scolare. Nu vreau sa aduc in discutie detaliat si situatia in care as vrea de la ora 14 la ora 15 sa fac consultatii mai ales la clasa a IX-a unde prin acea repartitie computerizata fara nici un suport calitativ am 28 de elevi din 28 de clase diferite cu cunostinte diferite. Nu pot sa fac aceste consultatii pentru ca de la ora 14 intra in fiecare clasa elevii care au cursuri dupa-amiaza. Astfel ma gandesc ce solutii trebuie sa gasesc pentru a reusi sa imi fac in primul rand meseria plecand de la numarul insuficient de ore, programe scolare incarcate si lipsa spatiilor in care sa ma intalnesc cu elevii carora le predau. Asa ca poate altii ar trebui sa treaca la treaba : cei care fac legi, cei care ar trebui sa respecte legile si cei care contribuie la modificarea acestora.

 

 

Omul negru

 

Ma uit cu groaza la televizor si vad problemele din invatamant. Imi aduc aminte de copilaria mea si de anii de scoala generala si liceu. Parca nu era asa babilonie, in 12 ani de scoala nu se produceau atatea „cutremure” in stabilirea sistemului de examene si al continutului cartilor asa cum s-a intamplat in ultimii ani.
Cand credeti ca se va stabiliza situatia in invatamantul primar si gimnazial in asa fel incat scolarii sa nu mai fie bulversati de data organizarii examenelor de admitere si bacalaureat???

 

Liviu Marian POP

Dumneavoastra va uitati la televizor, eu ma uit si in sala de clasa, si in cancelarie si ma uit si in societate. Consider ca singurul lucru pe care ar trebui sa il faca profesorul ar fi acela ca sa il invete pe elev sa invete. De aici incolo fiecare pe specialitatea si domeniul respectiv poate sa-si faca treaba. Nu este normal sa comparam un invatamant de acum 20 ani cand singura sursa de informare pentru elev era profesorul, cu ceea ce traim astazi cand sursele de informare sunt mult mai multe decat profesorii. Este normal ca in primul rand sa formam continuu cadrul didactic (si pentru asta este nevoie de bani) iar in al doilea rand sa il invatam pe elev cum sa invete. Nu o sa reusim doar in sala de clasa sa predam toate cunostintele de care are nevoie un elev, insa daca el va sti cum sa invete va fi foarte usor in adaptarea lui in societate. Legat de bulversarea si modificarea examenelor FSLI a sustinut si sustine in continuare ca este absolut necesar ca la intrarea in ciclul de invatamant in I, a V-a si a IX-a elevul sa stie cum se va finaliza acest ciclu. Ideal ar fi sa stie la intrarea in clasa I cum va finaliza clasa a XII-a dar in jungla romaneasca este imposibil. Legat de examenul de admitere si bacalaureat acestea nu mai au nici un rol de selectie ci pur si simplu un rol  formal cu un singur scop, goana dupa o medie cat mai mare fara ca acea medie sa reflecte cunostintele elevului, absolventului.

 

zares

de de avem directori in scoli fara studii superioare?
de ce am fost amestecati cu patrimoniul primariei si nu ni se dau salariile la timp si drepturile cuvenite

 

Liviu Marian POP

FSLI a sustinut si sutine ca directorii numiti cu delegatie sa aiba aceleasi conditii si aceleasi studii ca si cei cu concurs. Am sustinut si ca directorul unitatii scolare, mai ales in contextul descentralizarii, nu ar trebui sa fie membru de partid. Mai mult sustinem ca scoala sa fie ordonator principal de credite, banii sa nu mai intre prin Consiliul Local ci direct la scoala. Nu este normal ca administratia scolara sa se ocupe de educatie, rolul ei este acela de a asigura conditiile pentru buna desfasurare a actului educational. Astfel ar trebui delimitate clar cele doua domenii ale invatamantului, administrarea si educatia.

 

Gigi Duru

Mai are vreun viitor invatamantul romanesc? De ce nu vor dascalii sa plateasca impozite pentru meditatii? Cum credeti ca ar trebui pedepsiti profesorii care lasa elevii corigenti doar pentru a-i chema la meditatii?

 

Liviu Marian POP

Daca nu avem invatamant in viitor inseamna ca ori nu mai avem copii asta insemnand ca dispare natiunea romaneasca, sau daca avem copii acestia in scolarizam in alta tara. Cred ca o sa avem invatamant romanesc insa nu stiu care o sa fie calitatea acestuia daca lucrurile raman ca in ultimii 20 de ani. Legat de meditatiile dascalilor acestea sunt de doua feluri: cei care le fac la presiunile parintilor, parinti care doresc mai mult pentru copii lor si o a doua categorie a celor ce folosesc meditatiile pentru elevii proprii corigenti. Asa cum am sustinut, si in strategia Federatiei, nu suntem de acord ca profesorii sa acorde meditatii elevilor la care predau dar pentru acest lucru este nevoie de cadru institutionalizat legal unde profesorul sa se intalneasca cu acesti elevi cu sau fara plata. Daca doriti ca sa fie cat mai multi profesori care sa plateasca impozit va solicit sa cereti bon fiscal atunci cand va trimiteti copilul la meditatie. Vreau sa va spun ca doar de cinci ani de zile exista baza legala in care profesorul poate sa se inregistreze la fisc, sa va elibereze bon fiscal sau chitanta si sa platesca 16% din costul orei.

 

 

Liviu1

SE MAI POATE FACE CEVA ?!!! Si in sustinerea ei vin cu urmatoarele „argumente”:
Vad ca d-nul POP a luat-o asa muncitoreste si ca incearca sa faca ceva … Sa vedem ce o sa raspunda la intrebari (intrebarea mea este oricum retorica) si sa ne mai spuna cat este de independent in ceea ce face si care este credinta d-lui (sincera !) cu privire la realatia dintre sindicate si putere !!!

 

Liviu Marian POP

Intr-adevar statutul cadrului didactic in ultimii 20 de ani a fost terfelit de toata lumea. Astfel modelul domnului Trandafir a disparut de mult. Mai mult, toata lumea a cerut cate ceva sistemului de invatamant neacordandu-i nimic. 30 % din cadrele didactice sunt suplinitori si alti 30% se vor pensiona in urmatorii cinci ani. Cum va arata scoala romaneasca in urmatorii cinci ani va depinde doar de locul pe care o sa il ocupe invatamantul in prioritatile clasei politice si societatii romanesti. Educatia pe care o primesc copiii nostri va depinde foarte mult de implicarea noastra ca parinti in acest domeniu. Atat timp cat o sa cerem doar scolii sa faca educatie situatia se va inrautati din ce in ce mai mult. Din pacate consilierea si orientarea elevilor lasa mult de dorit si de multe ori inainte sa se nasca copilul parintele stie ca acesta va deveni doctor, avocat, etc., neluand in calcul recomandarile facute de dirigintele clasei sau anumiti profesori care predau la clasa. Daca s-ar face un studiu pe ultimii 10 ani intre specializarile dobandite de studenti si locul de munca al acestora am constata cat de deficitara este orientarea scolara. Mai grav este ca a face o facultate in zilele noastre este mai usor decat a promova clasa a I singura clasa in care trebuie sa faci recuperare daca elevul nu atinge standarde. Legat de independenta FSLI fata de minister aceasta este totala. In ceea ce priveste sustinerea unui punct de vedere sau a unui obiectiv aici avem o mica problema. Principiul ca majoritatea supune minoritatea nu este respectat de toti membri de sindicat. De aceea nu putine sunt momentele cand chiar daca Liviu Pop, Aurel Cornea sau orice alt lider al Federatiei noastre sau/si ai organizatiilor afiliate la FSLI au un punct de vedere propriu, intotdeauna am sustinut punctul de vedere al majoritatii. Punctele de vedere au fost mereu argumentate deoarece in marea majoritate a situatiilor acestea au fost sustinute dupa dezbateri in cadrul organizatiilor afiliate la FSLI.

 

Cititor vechi

1 – Chiar asta ma intreb si eu: pe Basescu cine dracu’ l-a votat????
2 -De ce, cand si asa ma incarca STATUL cu impozite impovaratoare, eu trebuie sa achit un fabulos fond al clasei, sa cumpar tot felul de culegeri/carti/caiete suplimentare care efectiv ti se baga pe gat de la scoala (copiii vin cu ele in ghizdan, cd-uri, reviste???? DE CE???
– Ma bucur ca acest domn de care eu n-am auzit in viata mea va reprezinta extraordinar, dar, iertata-mi fie ingnoranta, eu n-am auzit pana azi de el.

 

Liviu Marian POP

Legat de votare pot sa va spun ca raspunsul il gasiti la Biroul Electoral Central. In ceea ce priveste calitatea dumneavoastra de parinte, cu profund respect, vreau sa va spun ca nu va cunoasteti drepturile si obligatiile. Fondul clasei si/sau unitatii scolare este hotarat si administrat de catre parintii elevilor. Parintii trebuie sa se organizeze in personalitate juridica care incheie cu unitatea scolara parteneriate si contracte in asa fel incat sa cunoasteti cu exactitate cum si pentru ce se folosesc acesti bani. Practica imi spune ca in marea majoritate a situatiilor parintii nu ajung nici macar la sedintele cu parintii delegand bunicii sau alte rude sau preferand sa sune dirigintele, invatatorul sau educatoarea. Consider ca aceste sume se pot cere atat timp cat exista un buget de investitii clar la nivelul unitatii scolare cunoscut de fiecare parinte iar acest buget sa fie administrat exclusiv de parinti nu de conducatorii unitatilor scolare. In strategia Federatiei noastre am propus si sustinem amendarea acelor cadre didactice care se implica in colectarea acestor sume indiferent de forma acestora. Materialele didactice pe care trebuie sa le cumpere parintii sunt rodul nereformarii programelor scolare precum si a sumelor insuficiente alocate pentru dotarea unitatilor de invatamant de catre administratia locala si Minister. Personal nu-i cunosc pe toti cei 20 de milioane de romani, insa stand bine cu memoria imi cunosc toti dascalii care mi-au predat in cei 21 de ani de scoala. Ca nu ma cunoasteti pe mine este si normal, mai ales daca sunteti parinte, insa va intreb daca stiti  toate cadrele didactice care au predat copiilor dumneavoastra? Consider ca aceia sunt mai importanti pentru dumneavoastra si educatia copilului dumneavoastra.

0 comentariu

xViorel 09-07-2010 - 12:23

…ca atunci cand se apropie anul 2012 se „sucesc” si „cercetatorii” si vor zice ca nu au citit bine…e limpede…inselaciune pe banda rulanta.

Toate profetiile de pana acum au fost miciuni , clar venite de la satan.

Despre ziua aceea si despre ceasul acela, nu stie nimeni: nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal. (Mat.24:36)
Cat despre ziua aceea sau ceasul acela, nu stie nimeni, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal. (Marc.13:32)

…este bine sa stim cand se apropie… iata ce spune Fiul Lui DUMNEZEU in Marcu 13…cititi si o sa intelegeti.

http://www.sfarsitul-vremurilor.webs.com

xViorel 09-07-2010 - 12:31

Marcu cap.13

http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/marcu/13/29/#29

…sfarsitul este foarte aproape fiindca ISRAEL , smochinul a inverzit , este acasa… nu va trece generatia intoarcerii lui ISRAEL si DOMNUL se intoarce pentru pedepsirea neamurilor care nu asculta de El , neamuri ce vor vrea sa distruga ISRAEL. Ezechiel cap.38

http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ezechiel/38/

Pocaiti-va si credeti in DOMNUL Isus Hristos.

xViorel 09-07-2010 - 12:56

Pocainta sau Religie ?

Desi par asemanatoare, pocainta si religia sunt doua lucruri diferite, prin faptul ca pocainta îl pune pe om în relatie cu Dumnezeu, în timp ce religia îl pune în relatie cu biserica sau cu un set de percepte religioase. Un exemplu graitor este experienta profetului Isaia….continuare:

http://sfarsitul-vremurilor.webs.com/pocaintasaureligie.htm

alamar 1 09-07-2010 - 14:24

Sunt de acord cu dta…

postarea #1…intr-adevar!…Biblia spune ca sfarsitul acestui sistem actual va veni ca un hot in timpul noptii (cand majoritatea gloatelor dorm)…somnul este binenetels unul spiritual, nu unul fiziologic.

Deci NIMENI pe acest pamant nu stie exact ziua ,si ora cand Sfarsitul acestui sistem actual va veni…dar Biblia, ne ofera ample exemple despre „semnele” si compertamnetul societatii in ultimele etape ale acestui sistem…

Aceste an…2012…se bazeaza in mare parte pe interpretarile prezicerilor calendarului mayas binenteles…

Cum am spus in trecut : daca mayasii erau experti in a prevede viitorul omenirii, cum se face ca nu au putut prevede declinul si practic disparitia lor din Istorie…

Se spune ca mayasii erau experti in astronomie ,costelatii, miscarile corpurilor ceresti , dar nu au fost in stare sa progreseze vizavi de elemete de baza ale existentei unei societati umane ,cum ar fi cultivarea porumbului , fertilitatea solului, irigatii, etc…

Daca mayasii erau atat de intelpti , isteti si proroci ,cum se face ca altii si nu ei sunt astazi o putere mendiala?…de fapt mayasii nu sunt nici un fel de putere, ci numai…istorie…

In postarea dtale #3…din nou : sunt total de acord cu observatia dtale…

De fapt putem spune ca unele religii( hello BOR),au reusit sa transforme cuvantul : Pocait, in ceva rau, ridicol,absurd, si penibil si privesc pe pocaiti ca un fel de leprosi spirituali…asta in timp ce Biblia, in nenumarate randuri indeamna gloatele la …pocainta…

In postarea #2…si citatul din Mark…Aici cuvantul „Istrael” se refera la : Israelul Spiritual , si nu la Israelul etnic si religios…(vezi spusele faptele, viata si scopul exitentei lui Isus cristos pe Pamant)…

xViorel 09-07-2010 - 15:02

…ISRAEL in patria lui… ceasul venirii DOMNULUI este incredibil de aproape.
Profetiile vechiului si noului testament sunt clare , pentru cei ce vor sa-L creada pe DUMNEZEU… dar sunt multi care nu vor sa creada…fiindca in adancul lor stiu ce ai asteapta …SI NICI NU VOR SA REVINA DOMNUL Isus…dar nu conteaza parerile lor…dar NICI nu vor sa se pocaiasca cum spuneai si tu in comentariu…ba chiar au pervertit acest cuvant in ceva rau… ce pot spune …DOMNUL sa aiba mila de ei si de noi toti sa veghem ce viata avem….ascultam de Isus Hristos ?…sau ne inselam singuri?… de aceea , sa citim Invataturile si poruncile DOMNULUI Isus in Noul Testament , Noul Legamant in sangele Lui…si sa le urmam din toata inima caci NIMENI nu ne iubeste ca El…si a dovedit asta.EL sa fie Binecuvantat in VECI.AMIN.

Fii Binecuvantat.AMIN.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult