Acasa Actualitate-InternaSocial Dascalii ameninta cu blocarea anului scolar

Dascalii ameninta cu blocarea anului scolar

scris de Ziua Veche
8 afisari

 

.Aproximativ 100 de sindicalisti, cadre didactice afiliate la Federatia Spiru Haret, au pichetat, miercuri, sediul Ministerului Educatiei, nemultumiti de situatia actuala a sistemului de invatamant si de conditiile de munca. O delegatie a cadrelor didactice s-a intalnit cu secretarul de stat din minister, Catalin Baba, dar nu au otinut nicio promisiune concreta din partea acestuia, cu exceptia unei promisiuni privind o viitoare intalnire, saptamana viitoare dar a carei data nu a fost insa stabilita.


Presedintele executiv al Federatiei „Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat ca sindicalistii i-au cerut secretarului de stat un dialog serios, astfel incat cadrele didactice sa nu fie afectate. Potrivit lui Nistor, daca la intalnirea de saptamana viitoare nu se va gasi o rezolvare concreta, sindicalistii vor bloca sfarsitul anului scolar. Marius Nistor a spus, in timpul derularii protestului, ca sindicalistii se pregatesc de alte forme de protest, daca guvernantii nu blocheaza ordonanta privind disponibilizarile din educatie. „Vom organiza mitinguri de amploare, vom bloca anul scolar, nu vom participa la examene daca nu suntem luati in seama. In Romania, educatia si sanatatea nu sunt considerate domenii prioritare si sunt subfinantate”, a spus Nistor, citat de Mediafax. Liderul sindical a spus ca Avocatul Poporului nu a sesizat Curtea Constitutionala privind neconstitutionalitatea OUG 114/2009, la solicitarea sindicatelor, motivand ca in situatie de criza este justificata o astfel de ordonanta, chiar daca s-a facut cu incalcarea legii. Nistor a precizat ca prin aplicarea legii salarizarii unice, personalul nedidactic va avea venitul salarial diminuat cu aproximativ 30 la suta.

 

„Cerem rediscutarea OUG 1/2010 care anuleaza unele drepturi, cum este sporul de doctorat si alte prime”, a mais pus Nistor.

Protestul este prima actiune din calendarul stabilit de federatie si urmareste blocarea aplicarii OUG 114/2009 care prevede reducerea cu 15.000 a numarului posturilor din sistem, modificarea OUG 1/2010 privind unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal din sectorul bugetar si stabilirea salariilor acestora, derularea unui dialog social real si implicarea partenerilor de dialog in toate deciziile Ministerului Educatiei referitoare la drepturile si interesele profesionale, economice si sociale ale salariatilor din invatamant.

0 comentariu

Tom 06-07-2010 - 04:48

Dumnezeu sa-i odihneasca . Condoleante familiilor !
Celui care a postat mesajul dela 02.11 nu-i doresc decat minte .Se vede ca este un dobitoc frustat .Acestia au fost si camarazii mei !

eugenb 07-07-2010 - 21:16

Acest avion trebuia scos din uz, deoarece isi indeplinise „norma” si trebuia inlocuit (poate cu IAR). In 1976 se folosea in Buzau si in Boboc, deci avea deja 35 ani si nu au fost aduse alte avioane de acest tip, ci numai … piese de schimb, care dupa 1990 nu au mai fost inlocuite. vionul era … un „cosgiug zburator”. Cred ca acel Comandant a zburat ca sa le dea „curaj” celor tineri ca nu e vreun pericol!
Daca stiti limba rusa, cititi si ce spun rusii despre acest avion (in 1973 a fost ultimul avion An-2 care s-a modernizat, exceptie o face An-3 care era un „derivat” al lui An-2 in 1980 – dar nu cred ca a fost avionul ce s-a prabusit) – „An2plane.ru”. Mai gasiti si alte link -uri si pe „en.wikipedia.org/wiki/Antonov_An-2”

Tom 08-07-2010 - 15:54

IAR de care ??ce model ????????

ana 10-07-2010 - 20:07

chiveanu catalin,a fost un baiat tacut,bun la suflet,iubitor de oameni,trebuia sami fie cumnat,dar… imi pare rau ce sa intamplat…dumnezeu sal odihneasca :((

ana 10-07-2010 - 20:09

a iubito mult pe iubita lui si cred k ink o mai iubeste…erau o pereche minunata…ce-ti place tie ii place si lui d-zeu :(( d-zeu sal odihneasca

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult