Acasa Actualitate-InternaSocial Dascalii s-au imbrancit cu jandarmii la Buzau

Dascalii s-au imbrancit cu jandarmii la Buzau

scris de Ziua Veche
2 afisari

Aproximativ 2.000 de profesori din Buzau au participat, miercuri, la un miting organizat in Piata Dacia, urmat de un mars spre sediul Prefecturii. La un moment dat, sindicalistii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant au avut altercatii cu jandarmii. Liderul FSLI, Aurel Cornea, a fost una din persoanele implicate in incidente.


 

In timpul deplasarii coloanei de profesori, sindicalistii au fost deranjati de faptul ca o masina de jandarmi s-a apropiat prea mult de protestatari. Potrivit martorilor oculari, Aurel Cornea i-a fi intrebat pe jandarmi care este motivul pentru care se apropie asa de mult, iar un jandarm l-ar fi imbrancit pe liderul FSLI, informeaza Realitatea TV. Incidentul s-a soldat cu o scurta busculada, timp de  30 de secunde, iar profesorii si-au continuat apoi marsul. Profesorii buzoieni se afla in cea de-a treia saptamana de greva. Miercuri, profesorii din judet au participat la un nou miting in Piata Dacia din Buzau, urmat de un mars spre Prefectura. Profesorii sunt nemultumiti ca au primit doar 30% din salariul pe luna februarie si ca nu au fost respectate hotararile judecatoresti definitive cu privire la marirea salariilor. Sindicalistii spun ca vor renunta la protest doar atunci cand va exista dovada ca exista banii pentru plata integrala a salariilor profesorilor. Protestele dascalilor buzoieni au inceput pe 16 martie, de atunci activitatea in peste 160 de scoli din judet fiind suspendata, iar peste 50.000 de elevi au stat acasa.

Circa 500 de profesori afiliati Federatiei Sindicatelor Libere din invatamant au protestat, astazi, in judetul Vaslui, printr-un miting la prefectura si un mars in centrul municipiului, potrivit secretarului general al Federatiei, Liviu Marian Pop.

0 comentariu

Parpanghel 12-07-2010 - 11:46

Daca nu ar dori ,nu ar avea nici o motivatie, hyperbolizantu pedelist care esti.Dar exista un numitor comun la toti, inclusiv la CRINOLINU:se exclude varianta guvernari sub obladuirea rat-ului tantric!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult