Acasa Actualitate-InternaSocial Datorniciii la intretinere nu mai platesc penalitati

Datorniciii la intretinere nu mai platesc penalitati

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Restantierii la plata utilitatilor nu vor mai plati penalitatile de intarziere cu conditia ca, in termen de un an de la adoptarea legii, sa isi achite integral suma datorata la intretinere. Aceasta inlesnire este cuprinsa intr-un proiect de lege adoptat miercuri de Camera Deputatilor, care este for decizional, initiativa urmand sa mearga la promulgare.


Scutirea de penalitati este valabila numai pentru cei care au venituri medii pe familie de sub 1000 de lei, daca isi platesc integral datoria cu titlul de baza in termen de un an de zile de la aparitia si publicarea in Monitorul Oficial a legii. “Cei care si-au platit datoria cu titlu de baza scapa de plata penalitatilor. Datoria asta este stearsa si din relaţia asociatie-furnizor de serviciu, pentru ca altfel scutim locatarul si ramane asociatia incarcata cu penalitatile catre furnizor. Deci penalitatea asta se sterge pana la capat. Furnizorul isi primeste datoria cu titlul de baza. Ei sunt foarte fericiti pentru ca ei scriptic au de primit bani de la locatori, dar practic nu or sa primeasca niciodata”, a declarat deputatul Bogdan Ciuca, initiatorul proiectului, citat de NewsIn. El a adaugat: “In situatia in care dam termenul acesta de un an de zile toti vor simti ca este o oportunitate sa scape de penalitati. Se vor imprumuta, vor strange cureaua si isi vor plati datoria intr-un an de zile, iar furnizorul va obtine lichiditati la care nu mai spera. Si datorita acestei legi si furnizorul este fericit”, a spus deputatul conservator. El a insistat ca: “Sunt oameni care au 2.000 de lei datoria cu titlul de baza, iar printr-un mod de calcul aberant trebuie sa plateasca penalitati de 3.000 de lei la datoria de baza. Cand face rost de 100 de lei i se spune ca trebuie sa plateasca din penalitati, nu din datoria de baza care produce in continuare penalitati. In situatia asta, omul nu mai plateste nimic. (…) Acum furnizorii nu primesc nimic, iar oamenii sunt disperati ca li se vor scoate casele la licitatie pentru datorii”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult