Acasa Actualitate-InternaSocial De ce iese CNSLR-Fratia in strada: ca sa fie bine!

De ce iese CNSLR-Fratia in strada: ca sa fie bine!

scris de Ziua Veche
4 afisari

Liderii CNSLR Fratia au anuntat luni organizarea unui miting de protest miercuri, saptamana viitoare, la care sunt asteptati in jur de 20.000 de sindicalisti.


Anuntul a fost facut de presedintele CNSLR-Fratia Marius Petcu, la finalul lucrarilor Consiliului National. Petcu a mentionat ca nemultumirile sindicalistilor vizeaza ineficienta dialogului social, faptul ca Guvernul ia decizii fara sa se consulte cu organizatiile sindicale in privinta modificarii legislatiei muncii, precum legea unitara a salarizarii, legea pensiilor, Codul muncii, legea contractelor colective de munca.

Sindicalistii cer un salariu minim pe economie de 750 lei si, practic, anularea tuturor masurilor anticriza luate de Executiv: revenirea la valoarea salariului bugetarilor din decembrie 2009, deblocarea posturilor in sectorul bugetar cu precadere in sanatate si invatamant, grila de salarizare sa fie de 1 la 12, iar valoarea salariului de baza – unu din grila sa fie salariul minim garantat in plata pe economie.

De asemenea, liderii sindicali se impotrivesc cresterii varstei de pensionare si modificarii modului de calcul al pensiilor cu eliminarea categoriilor speciale. Mai mult, sefii CNSLR Fratia cer sa se puna capat disponibilizarilor si solicita stabilirea unor programe concrete de investitii finantate corespunzator pentru pastrarea si crearea de noi locuri de munca.

0 comentariu

fanariotu 26-07-2010 - 12:24

Individul asta este preocupat nu atat de Basescu,ci mult mai mult de Justitie,care a inceput sa miste singura,fara sa mai astepte comenzi politice.!Si cum omul se stie vulnerabil in fata legii,incearca prin orice metode si mijloace sa arate ca inca este tare pe piata,adica sa-i inhibe pe cei care s-ar lega de el.!Dar asta uita ca este un turnator ordinar,care si-a sacrificat si rudeniile apropiate,in schimbul accederii intro functie bine remunerata,si este totodata,alaturi de ceilalti mafioti(se stiu ei),unul dintre cei care a facilitat raspandirea ,,metastazei,,in societatea romaneasca,iar acum vrea sa scape de ,,interventia chirurgicala,,prin care urmeaza sa fie extirpat acest ,,carcinom,,mafiot.1 Sa-ti fie rusine,otreapa batrana si penala.! ! !

michael 26-07-2010 - 14:42

are probleme ca si Vadim cu rudotelul
numai ca asta a furat pe rupte si i se stringe latul pe git el, si televiziunea lui latra in pustiu ne-am saturat,tot ce
fac are efect invers

Florin Kovacs 26-07-2010 - 14:46

Se vede cat de matur este poporul nostru atata tim cat ordinarii astia care fug cu totii in PSD cand sunt pe cale sa iasa di parlament si sunt sustinuti mai departe cu nerusinare la unele televiziuni si in anumite ziare. Prefer sa o mai duc greu 10 ani si sa scapam de toti astia. Nu sunt pro Basescu, sunt pro Romania fara hoti.

Pribeagul 26-07-2010 - 17:23

Desi n-a trecut mult de cind PDL si Basescu au cistigat alegerile, tonomatele si tot felul de gloabe ale opozitiei au inceput sa faca o harmalaie de nu se mai intelege om cu persoana.

Jos… parlament, guvern, presedinte… toti! Alegeri anticipate!

Decenta si onorabilitatea ar impune un pic de liniste, macar pentru a ne trage sufletul.

Cind ma gindesc ca poporul, din nou, va trebui sa aleaga acelesi gloabe ticaloase si nesimtite ale opozitiei ma apuca asa… o lehamite, un fel de greata…

noname 27-07-2010 - 05:33

Moarte porcului de basescu si gastii lui de tarfe si homosexuali !

nik 29-07-2010 - 01:56

egal un prostut si un hot cand se va ocupa justitia de hot

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult