Acasa Actualitate-InternaSocial De la 1 iunie bolnavii vor primi şi reţete electronice

De la 1 iunie bolnavii vor primi şi reţete electronice

scris de Marius Bâtcă
11 afisari

Din 1 iunie sistemul medical va intra în era digitală prin introducerea reţetei electronice, în paralel cu sistemul actual de prescripţie.

reteta electronica

De la 1 iunie bolnavii vor primi şi reţete electronice

Preşedintele CNAS, dr. Lucian Duţă, speră ca prin introducerea acestei reţete digitale să fie prevenite fraudele din sistem, să nu mai existe erori de prescripţie şi informaţiile să fie mai precise. Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) prevede introducerea prescripţiei electronice şi a cardului naţionale de sănătate în 2012 şi dosarul electronic în 2013. Potrivit Agerpres, Lucian Duţă a precizat că informatizarea sistemului sanitar cu interconectarea tuturor frunizorilor de servicii medicale pentru controlul costurile şi asigurarea infrastructurii pentru accesul securizat la informaţiile medicale personale pentru serviciile medicale de oriunde este “o formă integrată complexă pe care noi am numit-o Platforma infromatică a asigurărilor de sănătate”. El a adăugat că acest proiect va fi implementat cu ajutorul unor fonduri europene nerambursabile în valoare de 40 de milioane de euro.

Vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara Popescu, a fost încântata de ideea noii reţete electronice, care va elimina erorile de prescripţie pentru care până acum erau acuzaţi farmaciştii, dar a solicitat CNAS ca noul sistem electronic să permită şi eliberarea reţetei fracţionat o perioadă de timp.

Preşedintele Federaţiei Patronatelor Medicilor de Familie din România, dr. Doina Mihăilă a afirmat că noua reţetă este binevenită, chiar dacă nu au fost explicat exact modul de impementare şi a precizat că funcţionalitatea acesteia va trebui asigurată de CNAS.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult