Acasa Actualitate-InternaSocial De la „cocător”, la “cocalar”

De la „cocător”, la “cocalar”

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Buzău a furnizat jurnaliştilor un tabel cu posturile disponibile la bursa locurilor de muncă, pe care apare şi cel de „cocalar”, conducerea agenţiei invocând însă că este vorba de o greşeală de imprimare şi că postul este de „cocător”. Potrivit informării distribuite jurnaliştilor de către directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Buzău, Valariu Dimciu, înainte de organizarea bursei dedicate absolvenţilor, firma care caută un „cocalar” este din Nehoiu şi are ca profil de activitate „comert şi prestări servicii”, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Aceeaşi firmă mai caută să angajeze recepţioner, bucătar, ospătar şi îngrijitor. Conform tabelului pus la dispoziţie de către AJOFM Buzău, cei care ar aspira la postul de „cocalar” nu ar trebui să aibă studii superioare. Contactat de corespondentul Mediafax, reprezentantul firmei din Nehoiu a declarat că pentru postul de „cocalar” se primesc încă CV-uri şi că experienţa este criteriul de bază. Acelaşi reprezentant a adăugat că angajările pentru postul de „cocalar „se vor face în urma unor discuţii purtate cu patronul firmei, precizând că nu sunt criterii de vârstă, esenţială fiind calificarea în domeniu. La finalul discuţiei, reprezentantul firmei angajatoare a spus că a întocmit personal anunţul privind locurile disponibile, însă nu îşi aminteşte că ar fi disponibil un post de „cocalar”.

La rândul său, directorul AJOFM Buzău, Valeriu Dimciu, a declarat, vineri, iniţial, că nu are cunoştinţă despre un asemenea post, după care a venit cu precizarea că la mijloc s-ar fi strecurat „o problemă de imprimare”.  Valeriu Dimciu a spus, iritat, că este clar faptul că firma din Nehoiu nu caută cocalari, ci cocători: „Hai, nu mai faceţi mişto de mine! Citiţi mai bine. E adevărat că poţi să înţelegi şi ce zici dumneata, dar este cocător, domnule. Cocător scrie! Imprimantele asteaa! Ce dracu! Nu mai faceţi mişto de mine, cocător, aşa se înţelege. E o greşeală de imprimare. Nu s-a imprimat ?t?, s-a imprimat ?l?, fără liniuţa de sus de la ?t?. Nu are, domnule, cum să fie cocalar, ce dracu!”, a spus Dimciu.

În Dicţionarul Explicativ al Limbii Române, cuvântul „cocalar” înseamnă: ţigan bişniţar, şmecheraş de cartier, (peior. – între romi) ţigan de cea mai joasă speţă; în timp ce „cocător” are sensul de „persoană care prepară aluatul şi supraveghează coptul într-o fabrică de pâine”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult