Acasa Actualitate-InternaSocial De la trei la cea mai mare medie generală la Bac. Aşteaptă premiul lui Mutu

De la trei la cea mai mare medie generală la Bac. Aşteaptă premiul lui Mutu

scris de L.M.
3 afisari

Paul Luparu are 21 de ani şi, după ce a dat în această toamnă, pentru a patra oară Bacalaureatul, la Colegiul Tehnic ”Aurel Vlaicu” Galaţi, a obţinut cea mai mare medie generală din ţară – 9,71. Paul a dat, pentru prima oară, examenul de Bacalaureat vara trecută, când a picat cu nota trei.

Adrian Mutu trebuie sa se tina de cuvant

Dezamăgit, tânărul s-a mobilizat şi s-a apucat de învăţat temeinic. Paul a învăţat şi singur, dar s-a şi pregătit, plătindu-şi meditaţiile cu banii proprii, căci între timp s-a şi angajat la un depozit farmaceutic din oraş. Acesta a mai dat examenul şi în a doua sesiune de Bacalaureat de anul trecut, dar şi în prima sesiune din acest an. După trei eşecuri, acum, Paul nu doar că a trecut examenul, dar a şi obţinut cea mai mare medie din ţară, motiv pentru care aşteaptă să primească din partea fotbalistului Adrian Mutu şi o vacanţă în Italia, aşa cum a promis sportivul.

”Anul trecut am picat Bacalaureatul. Am picat la matematică şi la fizică cu note foarte mici, note care m-au înrăit aş putea spune. Nu am fost niciodată motivat de şcoală, de performanţă în şcoală. M-am prezentat la toate sesiunile, nu la fel de bine pregătit ca tura asta. Cred că toate eşecurile mele au avut şi un beneficiu în sensul că acum în toamnă am avut mult mai puţine emoţii, pentru că emoţiile sunt distructive. Am media generală 9,71. Nu mă aşteptam să obţin o medie atât de mare, cred că e şi o doză de noroc la mijloc. Am făcut meditaţii, lucru în grup cu prietenii, am rărit-o cu mersul pe afară. Banii pentru meditaţii – o parte eu şi o parte foarte mică părinţii. Lucrez ca tehnician într-un depozit farmaceutic. Aştept să mă contacteze Mutu. Nu sunt microbist, nu mă aşteptam la aşa ceva, la o recompensă pentru rezultatul meu”, a declarat, luni, pentru Agerpres, Paul Luparu.

Procentul de promovabilitate în sesiunea a doua de Bacalaureat a fost în judeţul Galaţi de 15,39%, raportat la numărul elevilor care au dat examenul şi nu la cel al celor înscrişi la examen. Potrivit inspectorului general şcolar Doruleţ Resmeriţă, din totalul celor 3.371 de elevi înscrişi la a doua sesiune de Bacalaureat, doar 2.762 au fost prezenţi, pentru că 609 (18%) nu s-au prezentat. Dintre cei 2.762, nu mai puţin de 13 au fost eliminaţi. Raportat la numărul final de elevi care au susţinut examenele celei de-a doua sesiuni de Bacalaureat, adică 2.749, au promovat 425, respectiv 15,39%. Cea mai mare notă a fost de 9,80, obţinută la limba şi literatura română, nota 10 nefiind obţinută de nimeni. Majoritatea elevilor (83,76%) care au dat examenul au luat note cuprinse între 6 şi 6,99, cu note între 7 şi 7,99 sunt 14,8%, iar note cuprinse între 8 şi maximul de 9,80 au fost 1,42% din elevii care au dat examenul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult