Acasa Actualitate-InternaSocial Defecţiuni la clasa pregătitoare: Deputaţi PDL cer demisii la Educaţie

Defecţiuni la clasa pregătitoare: Deputaţi PDL cer demisii la Educaţie

scris de M.A.
4 afisari

Defecţiunile apărute la soft-ul ce permitea înscrierea copiilor la clasa pregătitoare a determinat deputaţii PDL să ceară demisii la Educaţiei.

eleviAstfel, ministrului Cătălin Baba i s-a cerut, din partea deputaţilor PDL membri ai Comisiei de învăţământ, o analiză corectă şi lucidă a condiţiilor care au dus la blocarea soft-ului pentru înscrierea în clasele I şi pregătitoare şi demiterea urgentă a angajaţilor MECTS responsabili de acest lucru.

Înscrierea la şcoală în clasa pregătitoare sau în clasa I este o sărbătoare în viaţa fiecărui copil şi nu este permis nimănui să compromită un asemenea eveniment. Înţelegem că ROEDU.NET este o structură în subordinea Ministerului care nu a asigurat funcţionarea sistemului de înscriere la clasa pregătitoare şi clasa I”, se arată într-un comunicat semnat de către deputaţii PDL membri ai Comisiei de învăţământ a Camerei, remis luni agenţiei Mediafax.

„Cerem ministrului Cătălin Baba o analiză corectă şi lucidă a condiţiilor care au creat această problemă tuturor şcolilor şi părinţilor şi demiterea urgentă a persoanelor din Minister şi din structura respectivă care se fac vinovate de o proastă administrare a acestei zone de activitate. Considerăm că cei care, din incompetenţă sau neimplicare, au prejudiciat înscrierea la şcoală şi ne creează sentimentul că nu pot administra eficient activităţile Ministerului, trebuie să plece”, se arată în comunicat.

Prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare şi clasa I începe luni, până în 16 martie fiind aşteptaţi părinţii care vor să-şi înscrie copiii în şcolile din circumscripţia la care au fost arondaţi. Soft-ul Ministerului Educaţiei pentru înscrierea copiilor în clasele I şi pregătitoare era blocat luni dimineaţă. La ora transmiterii acestei ştiri, problemele apărute la sistemul informatic fuseseră remediate, conform purtătorului de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Tudorel Urianu.

În perioada 5-16 martie se va face depunerea cererilor de înscriere ale părinţilor care solicită înscrierea copiilor la şcoala de circumscripţie, precum şi cererile de înscriere ale părinţilor care solicită înscrierea copiilor la şcoala specială.

Afişarea listelor copiilor înmatriculaţi în prima etapă şi a locurilor rămase libere se va face la unităţile de învăţământ în 19 martie. Potrivit metodologiei, unităţile de învăţământ vor trebui să facă publice criteriile specifice care vor fi folosite pentru departajare în cazul în care există mai multe cereri din afara circumscripţiei decât locuri libere

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult