Acasa Actualitate-InternaSocial Defibrilatoare în toate şcolile bucureştene

Defibrilatoare în toate şcolile bucureştene

scris de M.A.
6 afisari

Primăria Capitalei se pregăteşte să investească aproape un milion de euro în defibrilatoare. Potrivit primarului Sorin Oprescu, şcolile vor fi dotate cu aceste aparate chiar dacă au cabinete medicale şi truse de prim ajutor.

Defibrilatoare în toate şcolile bucureştene

„Vreau să avem defibrilatoare în toate școlile din București, sunt automate, au pornire care îți explică în limba română cum se face. Trebuie să știe să folosească acest aparat cât mai mulți oameni, pentru că nu poți să pui acolo un gardian care să facă numai asta, să nu fim ciudați. O să avem defibrilatoare la sălile de spectacol, la Sala Palatului, probabil că o să ne dea voie și la Parlament, în așa fel încât să prindem încet-încet toate instituțiile publice unde sunt aglomerările de dimineață”, a declarat Oprescu.

El a adăugat că acest proiect trebuie introdus în buget, după care urmează partea de achiziție și a afirmat că speră ca aparatele să poată fi montate în școli în această vară. „Vreau să cuprind în acest proiect toate cele 425 de școli din București. Vor fi pregătiți să folosească aparatele cât mai mulți oameni din școală”, a subliniat primarul general. Oprescu a precizat că în toate școlile din București există câte un cabinet medical iar în 47 există și cabinete stomatologice.

1 comentariu

ionisus 21-01-2014 - 09:57

D-le primar, nu ne spui si noua comisionul?!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult