Acasa Actualitate-InternaSocial Demitere la INS. Dat afară din cauza CNP-ului la recensământ

Demitere la INS. Dat afară din cauza CNP-ului la recensământ

scris de M.A.
4 afisari

Vladimir Alexandrescu, purtătorul de cuvânt al INS, a fost dat afară din cauza CNP-ului la recensământ.

INS

Demiterea angajatului Institutului Naţional de Statistică vine după ce a declarat presei că declararea Codului Numeric Personal în faţa recenzorilor nu este obligatorie. Preşedintele INS, Vergiliu Voineagu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că prima declaraţie oficială pe problema declarării CNP-ului a fost dată sâmbătă, de purtătorul de cuvânt al instituţiei. „Purtătorul de cuvânt, după ce a făcut precizări că nu orice recenzori acordă sancţiuni, ci persoane special nominalizate care constată cuantumul sancţiunii a mers puţin mai departe şi şi-a exprimat din grabă şi din pregătire insuficientă un punct de vedere personal că nedeclararea CNP nu impune sancţiune”, a spus Voineagu, citat de Mediafax. Voineagu a spus că, în acest context, instituţia a revenit şi subliniat că declararea CNP-ului este obligatorie.

Persoanele care refuză să-şi declare codul numeric personal (CNP) la recensământ pot fi înregistrate şi fără acesta şi nu riscă absolut nicio sancţiune, a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă. purtătorul de cuvânt al Institului Naţional de Statistică (INS), Vladimir Alexandrescu. „Nimeni nu este obligat să-şi spună codul numeric personal la recensământ dacă dintr-un motiv sau altul nu doreşte să o facă. Oricine poate şi va fi recenzat chiar şi abbsenţa acestui CNP, iar cei care refuză să-l divulge recenzorului nu riscă absolut nicio sancţiune”, a declarat Vladimir Alexandrescu.

1 comentariu

Laura D. 27-10-2011 - 11:30

Propunem anularea recensamantului curent, refacerea intrebarilor din formular in conformitate cu drepurile omului si cetateanului, procesarea datelor intr-un sistem securizat din momentul colectarii pana in momentul procesarii lor si anularea datelor personale de tip CNP din formulare.

Semnati si voi petitia aici:
http://www.petitieonline.ro/petitie/63678055

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult