Acasa Actualitate-InternaSocial Dezastru agricol. Ploile ne lasa si fara grau

Dezastru agricol. Ploile ne lasa si fara grau

scris de Ziua Veche
2 afisari

 

.Productia de grau va scadea la mai putin de jumatate fata de nivelul prognozat la inceputul anului, din cauza ploilor din ultimele saptamani, care au compromis o parte importanta a culturilor agricole, a declarat agentiei Mediafax Nicolae Sitaru, preşedintele Ligii Producatorilor Agricoli (LAPAR).


„Din cauza ploilor din ultimele saptamani, productia agricola va scadea in acest an. Va fi un dezastru”, a spus Sitaru. El a adaugat ca in sudul şi estul tarii graul nu a putut fi recoltat din cauza ploilor. „Anul trecut am avut o productie de grau de circa 3.000 de kilograme la hectar. Pentru acest an estimam circa 4.000 de kilograme, dar daca ploaia s-ar opri acum, am realiza maxim jumatate din estimari”, a afirmat Sitaru. Preşedintele LAPAR afirma ca, daca ploile vor continua, productia agricola risca sa fie compromisa in totalitate. Potrivit preşedintelui ligii agricultorilor, şi cultura de rapita este afectata şi nu s-a putut recolta din cauza umiditatii. De asemenea, şi culturile de orz sunt afectate, in unele zone chiar in proportie de 100%.

0 comentariu

eugenb 20-07-2010 - 18:24

Acum cateva zile in urma se plangeau ucrainienii ca amenajam Delta Dunarii ca sa se inunda zona lor dunareana, iar acuma se plang ca n-am semnat o Conventie ale tarilor riverane. Cauta tot sa indeparteze atentia de la „sapaturile” la Canalul Bastroe. Ar trebui ca ai nostri sa micsoreze taxele de acces/trecere prin Canalul Dunare – Marea Neagra (Cernavoda – Agigea) si are sa creasca numarul vaselor de transport straine, in „ciuda” ucrainienilor, care ar ramane numai cu vasele lor sa le „vamuiasca”.
Ar trebui un articol cu subiectul „Canalul Bastroe – pericol al faunei din Delta Dunarii”, ca raspuns la „strambele” care ni le tot baga ucrainienii de cand cu disputa cu Insula Serpilor si platforma aferenta de foraj.

Caramache 20-07-2010 - 23:52

“Suntem ingrijorati in legatura cu pozitia Romaniei, care desfasoara unilateral operatiuni de extindere a Dunarii, pentru a redirectiona transportul de marfuri catre porturile sale. Vrem sa atragem atentia asupra faptului ca astfel de chestiuni ar trebui rezolvate numai prin negocieri bilaterale si, daca va fi necesar, prin participarea conducerii Comisiei Europene”, a spus primul nministru ucrainean Azarov.

Tarasu lu’ Bulba asta poate ne poate explica cum Romania extinde Dunarea. Ii pune elastic in cap, sau ii trage gurile cu remorcherele ?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult