Acasa Actualitate-InternaSocial Dezbatere publică pe linia maghiară de la UMF Târgu Mureş DOCUMENTE

Dezbatere publică pe linia maghiară de la UMF Târgu Mureş DOCUMENTE

scris de A.H.
18 afisari

Proiectul de hotărâre de guvern privind înfiinţarea liniei maghiare la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş a fost postat, marţi, pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului – www.edu.ro.

Dezbatere publică pe linia maghiară de la UMF Târgu Mureş

Postarea proiectului de act normativ pe site-ul MECTS are loc după ce a fost discutat, în primă lectură, în şedinţa de marţi a Guvernului. Guvernul propune modificarea punctului 44 din Anexa nr.2 la Hotărârea Guvernului nr. 966/2011 pentru aprobarea Nomenclatorului domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare, a structurii instituţiilor de învăţământ superior, a domeniilor şi programelor de studii universitare acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu, a locaţiilor geografice de desfăşurare, a numărului de credite de studii transferabile pentru fiecare program de studii universitare, formă de învăţământ sau limbă de predare, precum şi a numărului maxim de studenţi care pot fi şcolarizaţi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 697 din 1 octombrie 2011, cu modificările şi completările ulterioare.
Proiectul de HG privind UMF Târgu Mureş urmează să rămână în dezbatere publică timp de zece zile, el fiind disponibil pe site-ul MECTS, la capitolul ‘Informare publică’, subcapitolul ‘proiecte de acte normative’.

anexa_2_var HG_7completare966_umf_(1) HG_7completare 966_umf_(1)

24 comentarii

nelutu a lu tata 15-03-2012 - 13:18

STEAGUL ESTE ROMANIA! STEAGUL ESTE ACEST PAMANT ROMANESC SCALDAT CU SANGELE STRABUNILOR…ESTE OGORUL FAMILIA , ESTE CASA…asa a zis ALEXANDRU IOAN CUZA!

danutzu 15-03-2012 - 16:54

Nu ne ajunge k pregatim studenti..ii facem medici si parasesc tara???
Urmeaza sa pregatim medici in limba maghiara sa plece in Ungaria?pt k in Romania nu vor putea profesa studiind numai in maghiara!
Ca si contribuabil nu sunt de acord cu asa ceva!Nu vreau sa platesc taxe si impozite statului roman,iar acesta sa pregateasca medici pt maghiari!Vor sa studieze in maghiara,sa mearga in Ungaria

Vasile 16-03-2012 - 08:22

Pana cand mai pot romanii sa suporte pe acesti tradatori de tara si de neam. Nu le e rusine, ticalosi ordinari, n-au pic de demnitate si respect fata de cei care i-au votat. Asta a pus capac la toate, daca mai era nevoie de inca o dovada ca sunt tradatori. Dupa asta sunt convins ca niciun roman nu ma vrea sa auda de PDL, i se face greata si lehamite. Se gandesc doar la ciolanul lor, atat si nimic mai mult.

Vasile 16-03-2012 - 08:32

Doamne…da-mi puterea sa-i zbor pe tradatorii astia de neam si de tara in toate colturile lumii sa nu mai aud de ei.

Toader 16-03-2012 - 14:09

Va rog frumos sa nu le mai dati voie la cetatenii maghiari care in zonel lor si profesorul de limba romana nu stiu limba romana , in ce limba le preda un fapt dezvaluit in localitatea Balausei jud. Mures localitate aflata pe drumul E 60 in anul 2011.Este admis asa ceva .Si in alte localitati secuiesti copii ungurii nu stiu limba romana nici astazi.sunt martor ocular. Pana cand guvernul le mai accepta toate doleantele .Asa se intampla si in comunitatea europeana ,populatia minoritara nu cunoaste limba oficiala si studiaza limba tarii cu banii platiti de catre stat .Suntem singuri din lume.
Nu sunt de acord .. Si nici uni din unguri nu sunt de acord.

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult