Acasa Actualitate-InternaSocial Diabetul ar putea fi prevenit

Diabetul ar putea fi prevenit

scris de Ziua Veche
2 afisari

Cercetatorii de la Universitatea Cattolica din Roma au descoperit o gena care, atunci cand este “dezactivata”, blocheaza aparitia acestei boli. Potrivit studiului, publicat in ultimul numar al revistei „Proceedings of the National Academy of Sciences” (PNAS), este vorba despre P66, o gena implicata in procesul de imbatranire a organismului, descoperita de o alta echipa de cercetatori italieni in urma cu cativa ani. Dezactivarea acestei gene impiedica aparitia diabetului la soareci chiar si in cazul in care acestia au o alimentatie dezechilibrata si excesiva.


 

„Obezitatea si sindromul metabolic sunt efectele unui exces caloric si partial al unei predispozitii genetice, si sunt corelate diabetului alimentar si imbatranirii accelerate, chiar daca mecanismele moleculare care participa la acest proces patologic nu sunt intelese in totalitate”, a explicat profesorul Tommaso Galeotti, director al Intitutului de Patologie Generala din cadrul centrului universitar italian.

Cititi mai multe pe descopera.ro.

0 comentariu

urbos 07-09-2010 - 06:37

Da ma rahatilor, ta-su lu Vantu a fost coleg la Secu cu animalul care s-a scapat in scarba care l-a fatat pe Basescu.
Scrieti repede titlu mare ba gunoierilor.
Veseli?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult