Acasa Actualitate-InternaSocial Diagnostic eronat? Şerban Ionescu ar putea să nu aibă borrelioză

Diagnostic eronat? Şerban Ionescu ar putea să nu aibă borrelioză

scris de L.M.
6 afisari

Mai multe publicaţii online, dar şi jurnalistul Lucian Mândruţă, susţin că actorul Şerban Ionescu nu are borrelioză (transmisă de căpuşe), ci o boală mai gravă.

Serban Ionescu

Diagnostic eronat? Şerban Ionescu ar putea să nu aibă borrelioză

“Nu are nicio boală Lyme (n.red – borrelioză). Are scleroză laterală amiotrofică, dignosticată de la bun început. O boală fără leac în acest moment oriunde în lume. O boală pe care câţiva escroci din România o transformă, la cererea nerostită a pacientului, într-una cu mai multe şanse”, scrie Lucian Mândruţă pe Facebook, potrivit realitatea.net.

“Boala Lyme e o modă. Şi-o ocazie de profit: în acest moment fiecare proprietar de câine urban a dat deja câteva zeci de lei, dacă nu euro, pe alifii şi zgarde magice care să le ţină pe bietele căpuşe nevinovate. Tăcerea medicilor de calitate face ca escrocheria hoţilor, organizaţi şi profitori să meargă mai departe, până la ştiri de televiziune care duc la panică şi la zeci de diagnostice greşite. Gaşca asta (care cuprinde, dacă va puteţi imagina, inclusiv un veterinar) face bani grei copiind un model unguresc, o escrocherie pionierată într-o clinică din Debreţin”, mai scrie Mândruţă.

De asemenea, potrivit Cancan, “diagnosticul pare a nu se confirma. Simptomele apărute în cazul actorului sunt similare cu acelea ale bolii Lyme. Potrivit unor surse apropiate comisiei medicale întrunite la finele săptămânii trecute în spitalul de la Baloteşti, unde Şerban Ionescu a făcut tratamente de recuperare, ultimul test pentru borrelia, bacteria care provoacă boala Lyme, a ieşit negativ în cazul actorului”.

“Aceleaşi surse indică un alt diagnostic, din păcate nemilos: scleroză laterală amiotrofică. Cunoscută ca boala Lou Gehrig, aceasta se caracterizeză printr-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului şi măduvei spinării denumite neuroni motori. Neuronii motori comandă muşchii voluntari, muşchi care fac posibilă mişcarea. Scleroza laterală amiotrofică este o boală progresivă, invalidantă şi, din nefericire, fatalăŢ, scrie publicaţia amintită.

1 comentariu

GB 26-05-2012 - 19:26

O sa ajungem sa nu mai credem nimic din ce se spune la televizor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult